Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Ses Kısıklığı ve Öksürüklere Faydalı Doğal Bitkiler

Ses kısıklığı ile öksürüğü ortadan kaldırmak için bitkisel çaylar insanların umduğundan daha fazla fayda sağlar. Yalnız bu faydayı yakalamak adına düzenli ve önerilen dozda kullanım yapılması gerekir.

Ses Kısıklığı ve Öksürük İçin Çaylar

Zencefil, Limon ve Kekik Çayı

Bu  bitkiler ile hazırlanan çay öksürüğün en kötü olan belirtilerinden hızlı ve uzun süreli şekilde rahatlama sağlayacak güçlü vitaminler ile doludur. Bal ile limon uzun süre devam eden öksürük ve öksürük süresini azaltma konusunda yardımcı olan C vitamini atışını yaparken öksürük kabartması açısından tezgah üstü ilaçları daha iyi performans sergiler. Zencefil doğal anti-inflamatuar etkilere sahiptir. kekik de öksürme mekanizmasında var olan kasları rahatlatmaya yardımcı olacaktır. Bu çayın hazırlanması için gerekli olan malzemeler;

  • 1 adet limon
  • Yarım limon kabuğu
  • 3 çay kaşığı bal
  • Bir çay kaşığı zencefil
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Sıcak su

Ocak üzerinde kaynayan sıcak suyun içine limon ve limon kabuğu dilimlenerek atılır. Içine diğer malzemelerde atıldıktan sonra bir taşım kaynatılarak ocağın altı kapatılır. Ardından süzülen karışımın içine bal eklenir ve yudumlanarak içilir. Gün içinde iki kere taze bir şekilde hazırlanarak içilmesi gerekmektedir.

Meyan Kökü

Meyan kökü Çin, Yunanlılar ve Romalılar döneminde kullanılan sağlıklı bir bitkidir. Bu bitki ile yapılacak olan çay öksürükten, soğuk algınlığından ve ses kısıklığından kaynaklı sorunları ortadan kolayca kaldırır. Bir su bardağı kaynayan sıcak suyun içine atılacak olan bir tatlı kaşığı meyan kökü 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra kenara alınır ve demlenmesi için beş dakika daha bekletilir. Ardından süzülerek içilmesi gerekmektedir. Gün içinde 2 bardak içilmesi bağışıklık sisteminin güçlenmesine de olanak sağlayacaktır. içeriğinde bulunan antioksidanlar bağışıklık sistemini her daim destekler.

Papatya

Papatya başlı başına benzersiz bir aromaya sahiptir ve öksürüklerin, bu dorunun altında yatan nedenlerin de ortadan kaldırılmasına yardımcı olur . Antimikrobiyal ve antiseptik özelliklere sahip olduğu için mikroplar ile enfeksiyonları kolaylıkla ortadan kaldırır. papatya çayı eczanelerde, aktarlarda satılabileceği gibi evde de kolaylıkla hazırlanabilir. Aktardan alınacak papatya çayı sıcak suyun içinde demleme usulü hazırlanmalıdır. Gün içinde düzenli olarak iki kez tüketilmesi gerekir.

Rezene

Öksürüğün her türlüsüne yardımcı olan harika ve mucizevi bir bitkidir.Boğazdaki acının hafiflemesine olanak sağlar. Sıcak suyun içinde demlenecek olan rezene çayı acılığını atmak için içine kişniş, bal ya da kakule tohumları eklenebilir. Her gün düzenli olarak bir su bardağı yudumlayarak içilmelidir.

Zencefil

Zencefil özellikle kış aylarında halk tarafından kullanılan popüler bir bitkidir. Ocağın üzerine kaynayan bir bardak sıcak suyun içine zencefil dilimleri ile limon dilimleri atılır ve 5 dakika boyunca kaynatılır. Ocak üzerinden alınan karışım süzülür ve içine bir tatlı kaşığı bal eklemesi yapılır. Limon suyu tahrişi azaltır bal ve zencefil öksürüğü hafifletirken bronşit tedavisi için de oldukça uygundur. Soğuk algınlığının önüne geçen bu çay sabah ve akşam yatmadan önce içilmelidir.

Ses Kısıklığına Faydalı Karışımlar

Ses kısıklığı öksürük tedavisi için yukarıdaki bitki çayları kullanılabilirken ses kısıklığına daha faydalı olan bitki çayları aşağıda listelenmiştir.

Nane Çayı

Nane oldukça hoş bir aramayı sahip bir bitkidir. Bu bitki uçucu yağlar, sayısız fitonitler, vitaminler tuzlar ve şekerler içerir nane bitkisi antimikrobiyal ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir Ayrıyetten solunumu kolaylaştırır ve balgam söktürmeye kolaylaştırır. Nane çayını demlemek için kuru ya da taze yapraklar alınır. Nane çayını bir eczaneden ya da aktarlarda satın almak mümkündür. Kaynar suyun içine dökülecek olan bu yapraklar 10 dakika boyunca demlenmesi için kenarda bekletilir . Nane çayı ılık bir şekilde yudum yudum içilmelidir. ayrıca nane çayının içine tatlandırmak adına limon bal ya da zencefil katılabilir. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere tüketilmesi ferahlatıcı etkilere olanak sağlayacaktır.

Çilek Çayı

tıbbi anlamda ses kısıklığı sorununa fayda bulmak için kurutulmuş çilek yaprakları, sapları ve çilek meyveleri ile bitki çayı hazırlamak oldukça fayda sağlayacaktır. iki yemek kaşığı malzeme yarım litre kaynayan suyun içine atılır ve yaklaşık olarak 10 dakika boyunca kaynatılır. bu uygulamanın ocak üzerinde camdan ya da porselenden olan demlik ile hazırlanması gerekir. gün içinde hazırlanan karışım ara ara tüketildiği zaman öksürük ses kısıklığı ortadan kalkar.

Kekik Bitkisi

kekik öksürükler konusunda olduğu gibi sesin kısılmasına iyi gelir. Özellikle geçmeyen öksürükler için halk arasında sık şekilde kullanılır. 2 yemek kaşığı kekik 1 su bardağı sıcak suyun içine atılır, üzeri kapatılır ve kenarda demlenmesi için 5 dakika bekletilir. Ardından süzülerek içilir. Gün içinde taze hazırlanmalı ve 2 kez içilmesi gerekir.

 

 



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...