Nefes Darlığı İçin Bitkisel ve Doğal Çözüm Yolları
Nefes darlığı sorunları konusunda fayda sağlayan bitkilerin düzenli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Düzenli kullanılmayan bitkiler hastaya kesinlikle fayda sağlamayacaktır.
İçindekiler
Şifalı Bitkiler
Gingko Biloba
Astım ve diğer akciğer rahatsızlıklarının sebep olduğu nefes darlığına bitkisel çözüm kapsamında kullanılır. Tedavisinde kullanılan iyi bir bronkodilatatördür. Kan damarlarını genişletir ve kan damarlarında bulunan kan dolaşımını geliştirir. Gingko çay olarak tüketilebilir.
Çörek Otu
Çölyak otu, akciğerlerde bulunan balgam ve tıkanıklığı temizler. Antiseptik ve anti bakteriyel özelliklerinden kaynaklı akciğerleri solunum yolu enfeksiyonlarından uzak tutar. Bu sebeple nefes darlığı ile mücadele konusunda yararlıdır. Çörek otu çay şeklinde tüketilebilir.
Grindelia
Mükemmel antispazmodik, antiseptik ve anti-inflamatuar bitkidir. Mukusun bronş pasajlarından temizlenmesi konusunda yardımcı olur. Grindelia Grindelia çay şeklinde tüketilebilir. Düzenli şekilde kullanıldığında nefes darlığını azalacaktır. Düzenli tüketilmezse kesinlikle fayda sağlamaz.
Elecampane Çay
Bu çat oldukça iyi bir balgam söktürücüdür. Elecampane’nin kökleri en yüksek düzeyde tıbbi değere sahiptir. Bu nedenle kökler çay hazırlamak adına kullanılır. Nefes daralması ile mücadelede konusunda oldukça etkili olan Elecampane kökünün aktif bileşendir.
Vahşi Kiraz Kabuğu
Kiraz kabuğu iyi bir balgam söktürücü, antiseptik, antitussi ve ve sedatiftir. Öksürük refleksinin yoğunluğunu azaltma konusunda faydalıdır. Bu sayede artmış solunum kolaylaşır. Uzun vadede toksikliğe sebep olabileceğinden kısa süre kullanılır. Enfüzyon şeklinde tüketilebilir.
Hardal Yağı
Hardal yağı nefesin daralmasına maruz kalmış kişinin göğüs ve sıra bölgesine masaj yapmak için kullanılır. Bu uygulama nefes darlığı belirtilerini çok etkili bir şekilde hafifletmeye yardımcı olur. Düzenli ve aksatılmadan her gün masaj yapılması gerekir.
İncir
Akciğerlerin ve solunum yollarının genel anlamdaki sağlığının iyileştirilme konusunda etkilidir. Düzenli olarak tüketilen incir nefes darlığının önüne geçer. İncirler bir gece boyunca suyun içine batırılmalıdır. Sabah suya batmış incirler ve su boş karına içilmelidir.
Okaliptüs yağı
Sıkışmış hava geçişini rahatlatma konusunda oldukça etkilidir ve etkili bir biçimde solunumu teşvik eder. Sıcak suya birkaç damla okaliptüs yağı eklenir. Bu karışımın buharının en az 15 dakika boyunca teneffüs edilmesi gerekmektedir. Düzenli ve aksatılmadan uygulanması gerekir.
Bal
Bal nefes almayı kolaylaştırma konusunda yardımcı olan dekompresyon özelliklerine sahip olan bir üründür. Nefesin açılmasını sağlayan balın düzenli olarak tüketilmelidir. Bal ılık suyun içine karıştırılmalıdır. Günlük olarak düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekir.
% 100 Etkili Sonuç
Acı Biber
Astım ile alakalı nefes darlığı konusunda son derece etkili bir baharattır. Acı biber özellikle yemeklerde ve salatalarda kullanılmalıdır. Acı biber yoğurt içine koyularak akşam yatmadan önce tüketmek gerekir. Her gün yatmadan önce düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Yoğurtlu acı biber ayrıca zayıflama konusunda da oldukça etkilidir. Düzenli tüketilmezse kesinlikle fayda sağlamaz.
Soğan
Anti enflamatuar özelliklere sahiptir ve son derece faydalıdır. Düzenli şekilde soğan suyu tüketimi, tıkanmış solunum yolunun tıkanıklığını giderme konusunda yardımcı olur. Nefessizlikten kurtarmaya yardımcı olması adına mutlaka düzenli bir şekilde tüketmek gerekir.
Meyankökü
Astım ve bronşit tedavisinde oldukça etkilidir. Meyan kökü bazı parçaları suyun içinde kaynatılmalıdır. Gerginleştirilmiş nefes darlığı konusunda bu çay gün içinde 3 ila 4 kez tüketilmesi gerekir. Nefes darlığını azalacaktır. Düzenli tüketilmezse kesinlikle fayda sağlamaz.
Limon suyu
Limon suyu C vitamini açısından oldukça zengindir ve antioksidan özellikleri vardır. Astım ve bronşitten kurtulmak konusunda yardımcı olur.
Nane yaprakları
Nane yapraklarından yapılacak çay, astım ve bronşit konusunda oldukça etkilidir. Bu hastalıklardan kaynaklanan nefesin daralması sorunlarını azaltır. Düzenli çay tüketimi nefesin daralması saldırılarını da engeller.
Boswellia
Astımdan kaynaklı olarak ortaya çıkan nefesin daralmasına son derece yararlıdır.
Kutsal Fesleğen
Tulas veya Kutsal Basil olarak adlandırılan fesleğenden yapılacak olan çay düzenli olarak tüketildiği zaman solunum yollarını mukustan uzak tutar, iltihap ve enfeksiyonları arındırmak adına fayda sağlar.
Zerdeçal
Güçlü antienflamatuvar ve ısınma etkisi sahip bir baharattır. Bakteriyel ve viral enfeksiyonları ortadan kaldırabilir. Aşırı mukusu solunum yollarından temizleyebilir. 1 çay kaşığı zerdeçal tozu bir bardak sıcak sütün içine karıştırılır ve yatmadan önce düzenli bir şekilde içilir. 1 kaşık bal içinde ½ – 1 çay kaşığı zerdeçal koyulur ve günde bir ya da iki kez içilir.