Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Nefes Darlığı İçin Kullanılan Bitkisel Tedavi Uygulamaları

Nefes darlığı sorunlarının ortadan kaldırılması adına kullanılacak bitkisel tedaviler kesinlikle düzenli birşekilde ve aksatılmadan uygulanması gerekir. Aksi takdirde kesinlikle fayda sağlamaz.

Nefes Darlığı Ve Doğal Çözümler

Nefes darlığı sorunlarından kurtulmak adına hasta kişiler doğal uygulamalar ile sorunu ortadan kaldırabilir. Bu uygulama düzenli şekilde kullanıldığı zaman fayda sağlar. Nefes daralması nasıl geçer kapsamında kullanılacak bitkisel tedaviler;

 Zencefil

Zencefil, mevsiminde  çorbalar veya çay hazırlamak için kullanılabilir. Her gün düzenli şekilde 2-3 bardak zencefil çayı içmek nefesin rahatlaması konusunda yardımcı olur. Bu uygulama içinde; 1 çay kaşığı taze doğranmış taze zencefil, 2 fincan kaynar suya eklenir. 5 ila 10 dakika kaynatılır. Kaynayan karışımın içine biraz bal eklemesi yapılır. Küçük zencefil parçaları çiğnenebilir. Zencefil şekerlemeleri oldukça etkilidir. Çayının gün içinde 2 defa tüketilmesi şifa bulmaya olanak sağlar.

Pancar

Pancar kökü anemi için oldukça faydalıdır. Anemi hastalığı nefes darlığı sorunun nedenlerinden bir tanesidir. Nefes darlığı demir eksikliğinden kaynaklanan anemiye bağlı olduğu için, pancar sorunun iyileşmesi konusunda yardımcı olacaktır. Pancar yüksek demir içeriğine sahiptir. Ayrıca lif, kalsiyum, potasyum ve vitaminleri içermektedir. 1 orta boy pancar, 3 havuç, ıspanak ve ½ tatlı patates suyu, hazırlanır. Gün içinde bir kez içilmelidir. Bu karışıma alternatif olarak 1 ya da 2 pancar ocakta kavrulur. Soğuduktan sonra soyulur ve baharatlanarak tüketilir.

Rezene

Rezene nefes darlığı nasıl geçer kapsamında en faydalı ev ilaçlarından bir tanesidir. İyi bir balgam söktürücüdür, balgam ayrılması konusunda yardımcı olur. Ayrıca tıkanma, öksürük ve bronşit tedavisinde faydalıdır. Rezene oldukça zengin bir demir kaynağıdır. Böylece anemi sebebiyle nefessizlik içinde kullanılabilir. Bir fincan sıcak suyun içine 1 çay kaşığı rezene tohum eklenir.  5 ila 10 dakika boyunca üstü örtülerek demlenmesi beklenir. Demlenen çay süzülür ve içine ham bal eklemesi yapılır. Bu rezene çayı gün içinde 2ila 3 defa içilir. 

Farklı Bitkisel Uygulamalar

Sarımsak

Sarımsak oldukça önemli bir immün modülatör ve antioksidandır. Kan dolaşımın sağlıklı şekilde işlev görmesini sağlar. Sarımsakta bulunan en önemli aktif bileşik allicin ismi verilen sülfür bileşenidir. Çok güçlü bir antibiyotiktir. Vücuttaki üreme ve çoğalma kabiliyetini engellemesi konusunda yardımcı olur. Hava yollarına yapılan daralmayı hafifletme konusunda oldukça faydalı bir bitkidir. Birkaç tane sarımsak parçasını ezin, suyunu sıkın, ılık suyun içinde 10 ila 12 damla sarımsak suyu ekleyin. Bu karışımı gün içinde bir kez için.  Ayrıca sarımsak günde 2 ila 3 defa çiğnenebilir. Günde 2 ila 3 defa  sarımsak suyu ½ kaşık 1 kaşık bal ile alınması gerekir.

Biber (capsicum)

Anti-inflamatuar bir ev ilacı olarak işlev görür. Kapsaisin ismi verilen bir madde içerir. Ağız, boğaz, burun ve akciğerlerde bulunan tükürük ve diğer sıvıları uyaran bir bronkodilatatör görevi görmektedir. Mukus salgısını azaltma konusunda ve oluşumunu bozma konusunda yardımcı olur.  Diyette ve salatalar, köriler vb. Şeklinde kullanılabilir.

Bektaşı üzümü

Bektaşiüzümü  C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ayrıca sıkılaştırıcı, antioksidan ve soğutucu bir etkiye sahiptir. Vitamin C, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar ve dispnenin şiddeti ile bölümlerini azaltır. Bektaşiüzümü iltihap önleyici özellikleri sebebiyle akciğerlerin iltihaplanmasını azaltma konusunda yardımcı olur. Bu sayede solunum darlığı da ortadan kalkar. 1 kaşık bal ile karıştırılacak Bektaşiüzümü günde 2- 3 kez tüketilir.

Nar suyu

Askorbik asit ve flavonoidlerin zengin içeriklerinden kaynaklı nar güçlü anti-inflamatuar ajanlardır. Solunum zorluğu konusunda ve darlığı konusunda  yardımcı olur. Nar suyu günlük olarak veya alternatif günlerde içmek için kullanılır.

Mullein

Solunum zorluğunda en etkili ilaçlardan biri olan mullein solunum yolu toniği olarak kullanılır. Antispazmodik, antiseptik, antibiyotik ve balgam söktürücü özelliklere sahiptir. Astım ile ilişkili nefes darlığı konusunda etkilidir. Solunum yollarını temizlemek için mukusun atılmasını teşvik eder.

Cayenne Biber Çayı

Cayenne biberin aktif maddesi olan kapsaisin, solunum ve kardiyovasküler sağlık için oldukça faydalıdır. Kalp veya akciğer probleminden kaynaklanan dispneyi iyileştirmede konusunda kullanılır.  Çay şeklinde tüketmek gerekir. Gün 2 bardak düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Aksi takdirde kesinlikle fayda sağlamaz.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...