Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Astım Hastalığına Fayda Sağlayacak Olan Etkili Doğal İlaçlar

Astım hastalığına ve semptomlarının ev içinde hazırlanarak kullanılacak destek besinler iyi gelecektir. Bunların kullanımında önemli olan düzenli ve aksatılmadan kullanım yapmaktır.

Astım İçin  Basit Ev İlaçları

Zencefil

Zencefil uzun yıllardır birçok hastalık için kullanılan halkalar ilacıdır. Bu eşsiz baharat, bir tanesi bile astım olan kişilere destek olur. Yapılan araştırmalar sonucunda zencefilin solunum yollarının iltihapları azaltığı, damarları rahatlattığı ve bir saldırı oluşmasını engellediğï ortaya çıkmıştır. Ek olarak araştırmacılar, bu baharatın bazı ilaçların astıma karşı etkisini arttıran mükemmel bir kas gevşetici olduğu sonucuna varmıştır.

  • Astım hastalığına ne iyi gelir kapsamında zencefil suyu, bal ve nar suyunu eşitleri düzeyde karıştırılır. Bu ilaç günde 2-3 yemek kaşığı tüketilir.
  • ayrıca zencefil suyunu yatmadan önce her gün düzenli bir şekilde 1 yemek kaşığı tüketmekte oldukça faydalıdır.
  • Taze zencefil yaklaşık olarak 5 ila 7 cm kesilir. yarım litre kaynar suyun içine atılır ve 5 dakika boyunca kaynatılır. kaynayan zencefil kenara alınarak soğumaya bırakılır. bu karışımdan her gün 1/2 fincan içilmesi gerekir.
  • Bu karışımların yanında zencefil çiğ olarakta tüketilebilir. Çiğ tüketim esnasında üzerine tuz serpildiği zaman daha faydalıdır.

Sarımsak

Sarımsak normal astımdan ve bronşiyal astımdan kurtulmanın mükemmel bir çaresi olarak kullanılır. Yutulduğu zaman ciğerlerin temizlenmesine olanak sağlayarak hastanın hızlı şekilde rahatlamasına destek verir.  sarımsak ile yapılacak olan kürlerin düzenli kullanımı faydalıdır. bundan dolayı düzenli şekilde kullanıldığı zaman astıma ne iyi gelir kapsamında kolaylık sağlayacaktır. 10 adet temizlenmiş sarımsak, 1/2 fincan sütte ve  karanfil ocak üzerinde 3 ila 4 dakika boyunca düşük ısıda kaynatılır. ardından ocaktan alınır, süzülür ve ılıması için kenara bıurakılır. bu karışım her gün taze olarak yapılır ve yine taze şekilde tüketilir. bu kürün yanı sıra sarımsak çayı sa düzenli şekilde tüketildiği zaman faydalıdır. yarım litre suyun içine 4 adet sarımsak atılarak kaynatılır. ardından ocaktan alınan karışım soğuması için kenara bırakılır. Bu karışım her gün kahvaltıdan sonra tüketilmelidir.

Okaliptüs yağı

Ökaliptüs yağı özellikle astımın meydana getirdiği semptomlarını ortadan kaldırmak adına kullanılan mükemmel bir ev ilacıdır.dekonjestan özellikleri sayesinde fayda sağlar. Okaliptus yağı mukusun çıkarılması ve oluşmaması adına yardımcı olur. Astım ataklarının semptomlarını hafifletmek için bir peçetenin üzerine birkaç damla okaliptus yağı damlatılır. bu peçete burun yolu ile içe doğru çekilmelidir. Okaliptus yağı buhar yolu ile de kullanılabilir. Kaynamış olan suyun içine birkaç damla okaliptus yağı damlatılır. Hasta baş bölgesine bir örtü örter ve okaliptus buharını içine çeker.

Pekmez

Doğal ve katkısız şekilde hazırlanmış pekmez astımın semptomlarını hafifletir. Özellikle keçiboynuzu pekmezi bu anlamda daha faydalıdır. Sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı tüketilmesi gerekir.

Bal

astım hastılığı ile mücadele etmenin en güzel yollarından bir tanesidir. Hamilelikte de düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. şeker katkısı olmayan doğal bal bronşların genişlemesine ve oksijenin geçişine destek olmaktadır. yarım su bardağının içinde inceltilen bal her sabah aç karnına tüketilebilir. Yatmadan önce kullanılacak bir karışımda;

  • Bir yemek kaşığı bal 1 çay kaşığı tarçın ile karıştırılır ve hemen yutulur. bu karışımı tüketmek boğaz bölgesindeki balgamın ortadan kaldırılmasını sağlar ve tüm gece hasta kişi daha rahat uyur.

Soğan

Soğanın içeriğinde bulunan antiflamour etkiyi bilmeyen yoktur. Soğan taze ya da kuru şekilde yemeklerde ya da çiğ olarak tüketilecek besinler içinde yer alır.

Limon

Astımı olan kişilerde var olan sorunlardan bir tanesi de C vitamini eksikliğidir. C vitamini açısından yüksek içeriği bulunan limon hastalığın semptomlarını azaltmaya yardımcı oluyor. yarım su bardağı limonun içine 1 tatlı kaşığı bal eklenir ve sabah kahvaltılarından önce tüketilir.

Zerdeçal

Astım ataklarına karşı etkili bir çaredir. zerdeçal kökü ile bal bir cam kabın içinde dökülerek karıştırılır. Hazırlanan bileşik, saldırı başlayınca hemen yenimelidir.

 Diğer Kürler ve Dikkat Edilecekler

  • Üç parça meyankökü kökü 400 ml kaynamış suyun içine atılır. bu şekilde 15 dakika boyunca demlenmesi için bekletilir. Gün İçinde yarım su bardağı tüketilmesi gerekir. Meyan kökü anti-inflamatuar olarak kullanılmaktadır. bronşun düz kasları üstünde antispazmodik olarak görev yapar ve astım için verilen besinler içinde uzman tarafında da tavsiye edilir.
  • Herhangi bir biçimde tüketilecek olan soğan ve sarımsak astımın semptomlarının azaltılması konusunda yardımcı olacaktır. Beş adet kıyılmış sarımsak 100 gram tereyağı ile karıştırılır. Bu karışım gün içinde tüketilmelidir. soğan ve sarımsak özellikle her yemek içinde, salatalarda ya da çiğ olarak yemeklerin yanında tüketilebilir.
  • Astım hastalığına diyet denilince özellikle allerjenlerden uzak durmak gerekir. çikolata, süt, fındık, yumurta, çilek alerji yapabilen besnler içinde bulunur. Ayrıca şeker, tuz, sodyum metabisülfit kullanımını sınırlamakta hastalığa iyi gelir.
  • Ev içinde elektrik süpürgesi kullanımlarında anti- bakteriyel ve anti- alerjik olanlar kullanılmalıdır.
  • Alerjileri tetikleyebilecek bazıi faktörlerden kaçınılması gereki; tütün dumanı, toz, yün, bitki poleni, buna örnek olabilir.olabildiğince sık ıslak temizlik yapın. Bunlardan uzak kalmak için ev içinin düzenli havalandırılması gerekmektedir.
  • Ihlamur özellikle akşam yatmadan 2 saat önce içildiğinde solunum yollarının açılması konusunda iyi gelir.
  • Astımlı olan kişilerin stresten uzak kalması ve duygusal durumunu kontrol etmesi gerekir. Sağlıklı bir yaşama devam etmek için çeşitli solunum egzersizleri yapmak fayda sağlayacaktır. Örneğin; gün içinde 10 ila 20 adet balon şişirmek solunum yollarına destek verir, akciğerleri güçlendirir.
  • Isıtıcı ve klima gibi alerjen durumları tetikleyen ürünlerden uzak kalınması da faydalıdır.

 

 



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...