Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Sinirsel Nefes Darlığı Hastalığı İçin Kullanılacak Bitkisel Kürler Nelerdir?

Sinirsel nefes darlığı sorunlarından kurtulmak adına hastalar belli başlı bitkisel destekler kullanabilir. Yalnız bu desteklerin kesinlikle düzenli bir şekilde ve önerilen dozlarda kullanılması gerekmektedir.

Bitkisel Kürler

İçecek Siyah Kahve

Malzemeler;

  • 1 fincan siyah kahve
  • Sıcak su

Bir kahve fincanı siyah kahve tüketmek nefes darlıkları ile alakalı sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. Kahve içinde bulunan kafein solunumda bulunan kas yorgunluğunu azaltma konusunda yardımcı olur. Ayrıca hava yollarında bulunan fonksiyonu hafif hafif geliştirmektedir. Gün içinde 1 kahve fincanı düzenli şekilde tüketildiği zaman astımın ortaya çıkardığı nefes darlığı sorunlarını azaltır.  Kalp atış hızınızı ve tansiyonunuzu artırabileceğinden fazla kahve içmemek gerekir.

Buhar Solunması

Herhangi bir solunum problemi nefes darlığına sebep oluyorsa, buhar teneffüs edilmesi iyi bir seçenek olacaktır. Ayrıca burun kanallarının tıkanıklığını korumaya da yardımcı olur. Bunun için buhardan gelecek ısı ve nem, sistemden kolayca uzaklaşması adına mukusun parçalanmasına ve çözülmesine yardımcı olur.

  • Bir kabın içine fazla sıcak su doldurun.
  • Okaliptüs ya da nane esansiyel yağı gibi birkaç damla uçucu yağ ilave edilir.
  • Yüz bölgesi kâsenin üstüne getirilir ve baş bölgesine temiz bir havlu koyulur.
  • Birkaç dakika boyunca derin nefes alarak buharı teneffüs edin.
  • Burun tıkanıklığın açılması konusunda yardımcı olur.
  • Tıkanıklık giderildiği zaman daha az nefes alma zorluğu ortaya çıkar.

Zencefil

Zencefil solunum zorluğuna neden olabilecek göğüs veya burun tıkanıklığı tedavisinde yardımcı olabilecek mükemmel bir balgam söktürücüdür. Zencefil içinde bulunan bileşenler, mukus salgısını daha kolay atılmasını sağlar ve nefes almaya yardımcı olur. Her türlü boğaz ve solunum yolu enfeksiyonları ile mücadele etmeye yardımcı olur.

  • Her gün düzenli şekilde 2 ila3 bardak zencefil çayı için. Çayı hazırlamak için 1 yemek kaşığı taze doğranmış taze zencefil dilimlerinin içine 2 fincan kaynar su ilave edin. 5 ila 10 dakika boyunca bir kabın içinde kaynatın. İçine 1 çay kaşığı bal ekleyin ve çayı için
  • Ayrıca tıkanıklığı gidermek için küçük zencefil parçaları veya zencefil şekerleri çiğnemekte fayda sağlar.

Diğer Bitkisel Uygulamalar

Pancar Tüketin

Sinirsel nefes darlığı tedavisi kapsamında pancar oldukça faydalıdır. Pancar yüksek demir içeriğinin yanında lif, kalsiyum, potasyum ve vitaminler içerir.

  • Bir adet orta boy pancar, 3 adet havuç, bir avuç ıspanak ve yarım tatlı patatesi suyu çıkacak şekilde sıkın. Bu karışımı günde bir kez tüketmek gerekir.
  • Alternatif olarak kullanılabilecek farklı bir tarifte soba üstünde kabukları ile birlikte 1 ya da 2 adet pancar kızartılır. Pancarlar soğuduktan sonra soyulur. Tuz ve biber ile karıştırılarak tüketilmelidir.

Rezene

Rezene sinirsel nefes darlığı konusunda yardımcı olabilir. Balgamın tıkanıklığı, bronşit ve öksürük gibi solunum bozukluklarını tedavi etmeye yardımcı olan balgam söktürücü özelliklere sahiptir. Bunun yanı sıra sinirsel açıdan kişilerde rahatla sağlar.

  • Sinirsel nefes darlığı için bir fincan sıcak suyun içine 1 çay kaşığı rezene tohum eklenir. 5 ila 10 dakika boyunca demlenmesi için kenarda bekletilir. Ardından süzülür ve bal eklenerek günde 2 ila 3 defa içilir.

Sigara İçmekten Vazgeçilmelidir

Aktif ve pasif içici olan kişiler sinirsel nefes darlığı sorunlarını daha kolay yaşar. İçeriğinde bulunan zararlı kimyasallar, solunum sıkıntılarının gelişmesi konusunda etki eden en önemli faktördür. Kolay şekilde solumaya yardımcı olmak ve sinirsel nefes darlığı sorunlarından kurtulmak için mutlaka sigaranın bırakılması gerekir. Gerekli olursa sigarayı bırakmak adına uzman doktora danışmak ve başkalarından yardım istemek gerekir.

Yürüyüş Yapın

Özellikle aşırı kilolu kişilerde sinirsel nefes darlığı sorunları daha sık meydana gelir.  Düzenli yürüyüş, dayanıklılığı artırır ve bu sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ayriyeten yürüyüş kişilerde bilinçaltının dikkatini dağıtır ve bu sayede psikolojik açıdan rahatlama meydana gelir. Haftada 5 gün 30 ila 60 dakika boyunca yürümek gerekir.

Gevşeme Terapileri

Meditasyon ve yoga tarzında terapiler nefesin daralması konusunda etkili bir tedavi şeklidir. Vücutta bulunan oksijen ve kan akışını artırmanın yanı sıra kalp atış hızını da düşürür. En önemlisi de kişilerin stresi yönetmesine olanak sağlar.



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...