Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

KOAH Hastalığına İyi Gelen Besinler, Bitkisel Çözüm ve Öneriler – Etkili Sonuç Veren Tarifler

KOAH hastalığının tedavi sürecinde bitkisel karışımlar, kürler ve benzeri formdaki beslenme düzeninden faydalana bilinmektedir. Kişi kullandığı ilaçların yanı sıra kendi için faydalı olan uygulamalarda bulunarak nefes alış verişini rahatlatabilir.

Akciğer hastalıkları arasında yaygın bir hastalık olan Koah ilerleyici formda bir hastalık olup solunum alımı konusunda bizleri bir hayli zorlayan hastalıklardan bir tanesidir. Zamanla belli başlı olmayan hafif belirtiler ile ortaya çıkan hastalık zaman içerisinde yayılarak daha riskli ve tedavi edilmediğinde de ölümcül bir hastalık olmaktadır. Koah hastalığı evre olarak ilerleme kaydettikçe kişiyi daha fazla zorlamaktadır. Peki Koah ne iyi gelir? Hem kimyasal olarak tedavi uygulamasında bulunulan hastalığı hem de bitkisel kürler ve Koah hastalığına iyi gelen bitkiler ile desteklememiz oldukça fayda sağlayacaktır. Koah hastalığı kronik bir hastalıktır.

Kronik Koah hastalığına ne iyi gelir diye sıralayacak olursak hastalık sürecinde beslenme en önemli kavramlarda bir tanesidir. Beslenme düzeniniz ne denli doğru düzeyli olursa sizler sağlık açısından o kadar iyi bir durumda yaşam sürersiniz. Sağlıklı beslenme kişinin yaşam kalitesini arttırır.

KOAH Ne İyi Gelir

Hastalığın teşhis edildiği zaman sonrasında doktorunuzun da tavsiyeleri doğrultusunda sizin için en iyi tedavi yöntemi saptanacak ve tedavi planlamanız başlatılacaktır. Bu doğrultuda eğer talep edilen önerileri dikkate alırsanız o zaman daha sağlıklı ve hastalığın etkilerinin daha da azaldığını gözlemleyeceksiniz.

  • Her ne kadar tedavi sürecinde zorlansanız da bu zaman içerisinde şikayetlerinizin azaldığının farkına varacaksınız. Bu süreçte en çok özen göstermeniz gereken şey ise ilaçlarınızı zamanında almanız olacaktır.
  • Kendi kendinize sınırlar çizin ve bu kurallar üzerinden hayatınızı devam ettirin.
  • Dekorasyon yapısı olarak eşyalarınızı en kullanışlı ve ulaşabileceğiniz yere yakın konumda yerleştiriniz.
  • Nefes darlığı bakımından daha dikkatli olun çok fazla eğilip kalkmayın.
  • Sağlıklı ve çeşitli besinler tüketmeye özen gösteriniz.
  • Düzenli olarak sık sık egzersizlere katılın.
  • Çok kalabalık alanlarda bulunmaktan kaçının. Hava kirliliği, sigara kullanımına açık alanlarda bulunmamaya özen gösteriniz.

Kronik Koah hastalığı kapsamında genellikle nefes alış verişini hızlandıracak ve solunum yolumuzu rahatlatacak kürler ve bitki çayları bu alanda daha fazla önerilmektedir. Başta sarımsak ve zencefil bitkileri olmak üzere özel bitki çayları ile sizlerin kolay nefes alışverişini sağlayacak uygulamalarda bulunabilmeniz mümkün.

Koah Hastalığına Ne İyi Gelir

Kronik Koah hastalığının tedavisin okaliptus yaprağı, ısırgan otu yaprağı, meyan kökü, zerdaçal, toz ekinezya kaynatılarak bal veya pekmez ile tatlandırılarak tüketilebilir. Eğer kişi kilolu biri ise bu nedenle kalorisiz bir tatlandırıcı kullanılması önerilir. Hem solunum hem bağışıklık sisteminde etnik bir yol izlenmektedir. Kronik Koah hastalığı tedavisinde antibiyotik kullanımı hastalığın evrelerine göre değerlendirilmektedir. Öyle ki başlangıç evrelerinde hemen antibiyotik kullanımı önerilmez. Hastalık tedavisinde ilerleme kaydedildikçe antibiyotik kullanımı ve doz aşımı bu doğrultuda ayarlanır. Hastalık daha da ilerlediğinde antibiyotik ve beraberinde solunumunuzu düzenleyici ilaçlar ve makineler önerilmektedir. Son evrede ise hastanın durumu daha ağır olmakla beraber daha fazla solunum cihazı müdahalesinde bulunulmaktadır.Bu alanda kişiye antibiyotik ilaçların etkisinde azalma görülmektedir. Hem bitkisel hem de kimyasal ilaç kullanımları özellikle hastalık ileri evrelerde ise muhakkak doktor kontrolünde yapılmalı. Kişi kendi başına ilaç veya bitkisel uygulamalara tabi olmamalıdır. Hastalık ilerleme evresine girdiyse bu noktada yapabileceğiniz en doğru şey vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmak olacaktır.

Koah hastaları için öneriler arasında bulunan bir diğer ayrıntı da hastaların ağır ve yağlı yiyecekler tüketmekten kaçınmaldır. Mümkün olduğunca hafif formlu egzersizler yaparak ve doktorunuzun yazdığı ilaçları kullanarak hastalığınızın hafif düzeyli ilerlemesine yardımcı olabilirsiniz.

Etkili Sonuç Veren Bitki ÇayıTarifi

Malzemeler

  • 25 gr zencefil-zerdeçal-öğütülmüş ardıç tohumu- gül hatmi- ebe gömeci- havlıcan – meyan kökü – ısırgan otu tohumu – toz papatya- keten tohumu
  • 1 kg keçi boynuzu
  • 1 kg bal

Hazırlama

Karışımı hazırlayacağımıza kabın içerisine tüm bitkilerimizi koyalım ve bir güzel malzemeleri harmanlayalım. Tahta kaşık yardımıyla bal ve pekmezimizi de ilave ederek karıştıralım. Bitkiler ile bal malzememizi karıştırıp karışımımızı elde ettikten sonra macun haline gelen karışımımızı günde 3 kez olmak kaydıyla tüketebiliriz.

Karışım kullanım talimatları;

Şeker hastaları için tatlandırıcı farklı bir madde kullanımı önerilmektedir. Karışımı toz halindeyken kaynamış ve dinlendirilmiş olan bir su bardağı suyun içine dökerek demlenmesini sağlayınız. Ortalama olarak 5 dakika bekledikten sonra belirli formda tatlandırıcılar ile tatlandırarak tüketebilirsiniz.

 



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (2 oy, ortalama: 5,00 puan
Loading...