Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

İbrahim Saraçoğlu’ndan Akciğer İltihaplanması İçin Bitkisel Kür Tarifi

Akciğer kişilerin aldığı nefesi temizlemesi, kana karışmasını sağlaması vücut sıcaklığının dengelenmesi konusunda görevlidir. Bir takım hastalıklar, enfeksiyon sonucunda akciğer iltihaplanması görülür. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan bitkisel kür tarifi ile temizliği yapmak mümkündür.

Akciğer İltihaplanması 

Sigara kullanımı, hava kirliliği, akciğerlere zarar vermektedir. Bunun yanında kişiler yaşadıkları enfeksiyona bağlı olarak akciğer iltihaplanması yaşamaktadır. Bu iltihaplanma dokularda oluşan mikroorganizmaların neden olduğu, akciğerin hava keselerinde ya da hava yollarında meydana gelen iltihaplanma nedeniyle kaynaklanmaktadır. Kişilerde oluşan iltihaplanma neticesinde akciğerler düzgün bir şekilde çalışamayacaktır. Bunun sonucunda da soluduğumuz havayı temizleyip kana yeterli miktarda oksijenin kana karışmasını sağlayamayacaktır. 

  • Akciğer iltihaplanması sonucunda öksürük başlayacaktır;
  • Yüksek ateş;
  • Nefes almada problem;
  • Hızlı nefes alıp verme;
  • Ağrı;
  • Gece terlemesi;
  • Sık sık titreme;
  • İştah kaybının meydana gelmesi;
  • Kas ağrıları.

Akciğerin iltihaplanmasına Haemophilus influenz adlı bakterinin vücudun kapması sonucunda iltihap meydana gelebilir. Akciğere yerleşmekte olan Staphylococcus aureus hastane gibi ortamlarda bulunan ve akciğerin iltihaplanmasına neden olacaktır. Su çiçeği çıkaran çocuklarda ve grip yaşamakta olan kişilerde görülecektir. Hava kirliliği ve en büyük nedenlerinden bir tanesi de sigara içmek olmaktadır.

Sıklıkla sigara içen kişilerde, akciğer, kalp ve şeker hastalarında, alkol tüketen, kanser nedeniyle kemoterapi alanlar, zayıf bir bağışıklık sistemi olan kişilerde sıklıkla görülen bir sorun olmaktadır. 

Bitkisel Kür

Sigara tiryakilerinin tüketmesi gereken bu bitkisel kürün birçok faydası bulunmaktadır. Akciğer temizliği, iltihabın arındırılması için akciğer iltihabı teşhisi konulan kişilerin 21 gün boyunca bu kürü kullanmaları gerekmektedir. Günde 1 defa tok karnına aynı saatte almanız tavsiye edilmektedir.

  • 1 yemek kaşığı oğul otu;
  • 2 yemek kaşığı nar kabuğu;
  • 1 tatlı kaşığı ısırgan otu;
  • 1 tatlı kaşığı meyan kökü;
  • 3 tane orta büyüklükte misvak kabuğu;
  • 1 tatlı kaşığı devetabanı;
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı;
  • 1 yemek kaşığı bal;
  • 2 su bardağı su.

2 su bardağı klorsuz suyun içerisine oğul otu ve nar kabuklarının konularak kaynatılması gerekmektedir. Nar kabuklarını küçük parçalar haline getirmelisiniz. Ezilmiş çam fıstığını ilave edin ve 2 dakika daha kaynatın. Isırgan otu ve ince bir şekilde parçalara ayırmış olduğunuz devetabanı da ilave edilir. 2 dakika boyunca kaynatılmalıdır. Meyan kökü rendelenir. Misvak ağacının kabukları ezilir. Kaynamakta olan suyun içerisine konulur. 30 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılmalıdır. Ardından 15 dakika boyunca demlenmesi için beklenir. Süzüldükten sonra içerisine bal eklenir. Ve her gün düzenli olarak içilir.

Oğul Otu: İçerisinde bulunan Genariol, Tanen ve Flavonoidler sayesinde soğuk algınlığına, akciğere faydası olması ile bilinmektedir. Herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Nar kabuğu: İçerisinde antosiyaninler bulunmaktadır. Bu da kişilerin akciğer sağlığı açısından faydalı olmaktadır. Akciğer kanseri ve solunum problemi yaşayanlar tüketebilir.

Isırgan Otu: Özellikle akciğer kanseri yaşayanlar, kirli hava soluyanlar için ısırgan otu mucizevi etkiye sahiptir. Çok fazla tüketilmesi durumunda baş ağrısı, kaşıntı, hipertansiyon sorunları yaşanmaktadır.

Meyan Kökü: Chalcone, kumarinler ve asparangines maddeleri içermesi nedeniyle akciğer sağlığında çok önemli rol oynamaktadır. Kan basıncını sağlayacak, kalp sağlığına faydalı olmaktadır. Bronşları açacaktır. Bir takım yan etkileri bulunmaktadır. Cinsel isteği azaltacağı, sodyum eksikliğinin oluşmasına neden olur.

Misvak: Antibakteriyel özelliği sayesinde bakterilerle savaşacaktır. Nefes sorunu yaşamakta olan kişilerde özellikle astım hastalarında semptomları ve öksürüğün yok olmasını sağlamaktadır.

Devetabanı: Öksürüğe karşı içerisinde bulunan tussilagin ve müsilaj sayesinde iyi gelmektedir. Göğsü yumuşatıcı ve nefes sorunlarını giderecektir. Akciğer iltihabına iyi gelir.

Çam fıstığı: Verem hastalığına, öksürüğe karşı, Akciğer yaralarına ve akciğer iltihabına karşı iyi gelmektedir. Bazı kişilerde alerji gelişmesine neden olmaktadır. Yüksek kalorili bir besin kaynağı olduğundan çok tüketilmesi kilo alımına neden olur. 

Keçiboynuzu Kürü

Keçiboynuzu birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle alerjik astıma, soğuk algınlığına ve akciğerin iltihaplanması tedavisinde kullanılan bir şifalı bitki olmaktadır. Kış aylarında akciğerin temizlenmesi ve iltihaplanmaya neden olacak durumları ortadan kaldırmak amacıyla keçiboynuzu kürü tavsiye edilmektedir.

  • 8 tane orta büyüklükte keçiboynuzu;
  • 500 gram klorsuz su.

Temiz bir şekilde yıkanmış keçiboynuzları küçük parçalara bölünerek 500 gram klorsuz suyun içerisine atılır. 8 dakika boyunca kısık ateşte kaynatılır. 25 dakika boyunca demlenmesi beklenir. Soğuduktan sonra suyun içerisinden keçiboynuzları çıkartılır. İçerisine herhangi bir şey ilave edilmeden içilmelidir. 30 gün boyunca her gün sabah ve akşam içilmelidir. 

Yan Etkileri: Keçiboynuzu içerisinde şeker bulunmaktadır. Bu nedenle de şeker hastası olan kişilerin doktor kontrolünde tüketmelidir. Çok fazla tüketilmemelidir. Bazı kişilerde baş dönmesi ve mide bulantısı oluşmasına neden olacaktır. 



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (3 oy, ortalama: 3,67 puan
Loading...