Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Bronşite İyi Gelen Bitkiler? Bitkisel Yöntemlerin Hazırlanışı nasıl gerçekleşir?

Bronşit hastalığının tedavisi için kullanılan ve kullanılması tavsiye edilen belli başlı bitkisel yöntemler vardır. Bu yöntemler masrafsız ve kolaylıkla yapıldığındanhastalığın ilerlemesini durdurur ve gerilemesine sebebiyet verir. Evde kolaylıkla hazırlanabilecek olan bu bitkisel yöntemler şifalı bitkiler ile yapıldığından iyi sonuçlar verir.

Bronşit Tedavisinde Bitkisel Yöntemler

Bitkisel tedavi

Hastalıkta birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan biri de bitkisel yöntemlerdir. Kuru hava ve kapalı alanlarda bulunan ısıtma sistemleri kişinin boğazına etki ederek kurumasına ve devamında öksürüğe neden olmaktadır. Bu da bronşitin gerçekleşmesine olanak sağlayan bir etkendir. boğaz yollarını genelde bitkisel yöntemlerle sıcak ve nemli tutmak mümkün olduğundan bronşit tedavisinde özellikle bitkisel tedavilere de yer verilir.

Bronşite iyi gelen bitkiler oldukça bulunmaktadır. Bal boğazın yumuşamasına sebep olur, kekik yağı rahat nefes alınmasına yardımcı olur, zencefil iltihap söktürücü özelliğe sahiptir, zerdeçal öksürüğü tedavi etmeye ve balgamı yok etmeye yarar, sarımsak antibiyotik özelliğe sahiptir. Tüm bu yöntemler yarattıkları olumlu etki sayesinde masrafsız ve ağrıya yol açmadan rahatlıkla tedavi olmanıza yardımcı olduğundan kullanmakta fayda olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Hasta kişinin evde kolaylıkla kullanabileceği ve faydasını göreceği birkaç yöntem de vardır. C vitamini güçlü bir antioksidan olduğundan kesinlikle kullanılmalıdır. maydanoz, kivi, kırmızı biber ve portakal gibi gıdalar C vitamini açısından zengin gıdalar olması sebebiyle kullanıldığı takdirde iyi geleceğine kesin gözle bakılabilir.  Bunun dışında Bitkisel çay ve yağların da işe yaradığı görülmüştür.

Bitkisel Çay ve Bitkisel Yağlar

Bronşit hastalığının tedavisi için Bitkisel çay ve Bitkisel yağların çok işe yaradığı görülmüştür. Bunlar genellikle hasta kişinin boğazını sıcak tutmak amacı ile kullanılır. boğazın kuru olmamasını sağlamak hastanın birincil görevidir. Evde kolaylıkla hazırlanabilen ve pek masraf gerektirmeyen bu tarifler sayesinde iyi sonuçların meydana geldiği açıkça ve rahatlıkla söylenebilmektedir. Bu sayede tedavi olunurken can sıkıcı herhangi bir etken daha ortaya çıkmamış olur. 

Bitkisel çayların akciğere iyi geldiği gözlemlenmiştir. Onun dışında Balgam azaltıcı ve söktürücü bitkisel ürünler de bulunmaktadır. Örnek olarak öksürük otu, nane çayı, anason çayı, rezene çayı, okaliptüs yağı, kekik ve çuha çiçeği çayları çok etkilidir. Okaliptüs yağı suya birkaç damla damlatılarak yapılır. sıvı olarak kullanılması uygun görülenler arasında ise portakal suyu, limon suyu ve tuzlu su bulunmaktadır

Bahsedilen çayların ve içeceklerin özellikleri şöyle açıklanabilir: Boğazı yumuşatmak için nane çayı, balgam söktürücü noktasında en etkili bitkisel yöntem olduğundan okaliptüs çayı, içerisinde ki bileşenler sayesinde tıkanıklığı açarak öksürüğün alınmasına yardımcı olan anason çayı, kuru öksürüğe verdiği etken dolayısı ile rezene çayı, öksürüğün neden olduğu kasılmalar içinse kekik çayı kullanılır. Bu özelikler taşıyan bitkiler sayesinde bronşit hastası üzerinde olumlu etkiler gelişir ve hastalığın atlatılmasında yardımcı olunur.

İyi Gelen Bitkisel Uygulamalar

Bronşit tedavisi için şifalı olduğuna inanılan ve kesin sonuçlar verdiği görülen bitkisel kürler başlıca şöyledir: yulaf samanı kürü, kaynatılan bir litre suyun içerisine bir tutam yulaf koyulur ve kısa bir süre daha kaynatılır. soğuduğunda süzülerek haftada iki çay bardağı içildiği takdirde etkisi görünecektir. Bir süre kaynatılan adaçayını süzüldükten sonra sabah ve akşam bir kaç çay kaşığı içilerek uygulanan bir başka tariftir. Bir diğer tarif ise kaynatılan keçiboynuzunu ılıklaştığı zaman sabah öğlen ve akşam iki yemek kaşığı olarak içilerek yapılan uygulamadır. 

 bronşit ve bitkisel tedavi

Bronşit hastalığına özellikle meyilli olan kişiler çocuklardır. Bu sebeple özellikle verilen Bitkisel tedaviler de vardır. Bunlar: kaynatılan soğanı bekletmeden ve soğutmadan içilerek hazırlanan soğan kürü, Bir bardak suya katılan bir miktar kekikle hazırlanan ve günde üç bardak içilerek uygulanan kekik suyu kürü, rendelenen bademleri bir fincan portakal suyuna ilave ederek hazırlanan ve öksürük engellenmesini sağlayan badem-portakal suyu kürü ve son olarak dört parçaya bölünmüş limonun üzerine karabiber ve tuz eklenip yenebilen limon-karabiber-tuz kürü kullanılır. bu tariflerin iyi sonuç vereceğini söylemek mümkündür.

 Bütün bu yöntemler dışında uygulanmasında fayda olan yöntemler de bulunur. Örnek olarak süt ve bal ilave edilerek hazırlanan bıldırcın yumurtası tarifi, kaynatılan ve suyu şifalı olan ayva yaprakları, kaynatıldıktan sonra içilen kiraz sapları, balla karıştırılarak içilmesi tavsiye edilen melisa (oğul otu),  hatmi çiçeğiyle cezvede demlenip üzerine şeker ilave edilen keten tohumu. bu yöntemler diğer yöntemlere nazaran bronşit hastalığına yakalanması daha kesin gözle bakılan astım hastaları, öksürük giderilmesini sağlama, akciğer yollarını temizleme, nefes darlığı ve doğrudan bronşite de iyi gelme özelliklerini gösterirler. 

Kaynaklar



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 oy, ortalama: 5,00 puan
Loading...