Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Astım Bronşite İyi Gelen Bitkiler Nelerdir? İbrahim Saraçoğlu Bitkisel Tedavileri

Astım, akciğer solunum yollarını tutan, 100 erişkinin 5-7’sinde, çocukların 13-15’inde görülen kronik bir rahatsızlıktır. Gerekli tedavilerle kontrol altına alınabilen, kontrol altına alınmayan astım bronşit hastalarında yaşamsal aktiviteleri ciddi olarak kısıtlayabilen hastalıktır.

Astım, solunum yollarının herhangi bir etkenle anormal daralması ve nefes darlığının görüldüğü rahatsızlıktır. Astım bronşit denildiğinde ise; akciğer solunum yollarını kaplayan mukozanın herhangi bir nedenle iltihaplanması ve daralması olarak ifade edilebilir. Astım hastalığından farklı olarak, hırıltılı solunum, öksürükle beraber balgam belirtilerinin de görülmesidir.

Astım Bronşit Tedavisinde Kullanılacak Şifalı Bitki Kürleri – İbrahim Saraçoğlu

Astım bronşit hastalığı belirtileri olan öksürük, balgam, hırıltılı solunumu iyileştirmesi, balgamın atılması için bitkilerle İbrahim Saraçoğlu tarafından da tavsiye edilen tarifler şunlardır:

Keçi Boynuzu Kürü

Malzemeler: 7-8 tane koyu renkli keçiboynuzu, 500 ml su

Hazırlanışı: Keçi boynuzları yıkanarak küçük parçalara ayrılır. Yarım litre su küçük bir tencereye alınır içine keçi boynuzları koyulur. Kaynamaya başlayan su 10 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Soğuyan keçi boynuzu kürü ağzı kapalı şekilde buzdolabında 3 gün bekletilir.

Kullanımı: Yetişkinler sabah-akşam aç karna 1 çay bardağı, çocuklar ise sabah kahvaltıdan önce 1 çay bardağı tüketilir. 20 gün boyunca ara verilmeden devam edilir. Kür akciğerlerdeki balgama iyi gelir.

Öneri: 15 gün sonunda tadı yakalamak için bal eklenebilir. Çocuklar için tüketimi zor oluyorsa taze sıkılmış yarım portakal suyu ile karıştırılıp verilebilir. Böylece C vitamini de almış olacaktır.

Tere Otu Kürü

Malzemeler: 1 bağ taze tere otu

Kullanımı: 1 ayın 4 günü öğleden önce ve öğleden sonra yarımşar bağ tüketilir. Kür akciğerdeki balgamı sökecektir.

Öneri: Hastanın derin nefes egzersizleri ve kuvvetli öksürük egzersizleri yapması balgamı atmasında yardımcı olacaktır. Ayrıca temiz havalarda yapılan yürüyüş ve hafif egzersizler, bronşlarda varlığını sürdüren iltihabın geçmesine yardımcı olacaktır.

Uyarı: Kullanılan tere otunun yapısında bulunan maddeler idrar yaparken yanmaya sebebiyet verebilir. Önemli bir sorun teşkil etmez, tere otu kürü tamamlandıktan sonra geçecektir. Bol su tüketimi yan etkinin verdiği rahatsızlığı azaltacaktır.

Şifalı Bitki Çayları

Kekik Çayı

Malzemeler: 1 bardak su, bir tutam dağ kekiği

Hazırlanışı: 1 bardak kaynar suyun içine bir tutam (yaklaşık 3 gram) kekik atılır. 10 dakika ağzı kapatılarak demlendirilir.

Kullanımı: Hastalık belirtileri geçene kadar günde 3 defa tüketilebilir.

Hakiki dağ kekiği kaynatılınca kiremit rengini alır. Normal kekik kaynatılınca yeşil renkte olmaktadır.

Sinirli Ot Çayı

Malzemeler: 1 bu bardağı su, 1 tatlı kaşığı sinirli ot

Hazırlanışı: 1 bardak kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı sinirli ot ilave edilerek 5 dakika kısık ateşte kaynatılır.

Kullanımı: Sabah kahvaltıdan 1 saat sonra tüketilir.

Isırgan Çayı

Malzemeler: 1 dal ısırgan otu, 1 bardak su

Hazırlanışı: 1 bardak suya ısırgan otu koyularak demlenir. Günde bir defa tüketilir.

Öneri: Alerjik astımın ataklarının arttığı dönemde, özellikle bahar dönemlerinde bu kürün uygulanması alerjiye karşı direnç oluşturacaktır.

Astım Bronşit Hastalığı İçin Öneriler

Hastalık, tedavi ile kontrol altına alınabilir fakat, kontrol altına alınmayan hastaların yaşam aktiviteleri önemli ölçüde kısıtlanır. Hastalık medikal tedavi ile kontrol altına alınabileceği gibi, hastalığın alevlenme dönemlerinde dozları arttırmak yerine doktor kontrolünde bitkisel kürler de etkili olabilmektedir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu şifalı bitkilerle kürler oluşturmuş ve hastalara gönül rahatlığıyla önermektedir.

Tedavi kürlerini belirlenen dozlarda ve zamanlarda önerilere dikkat ederek kullanılması hastalığa büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Kürler 2 ay boyunca düzenli uygulanmalı, hasta bol bol sıvı tüketmeli ve vücut direncini düşürecek stresten uzak durmalıdır.

Astımı tetikleyen çikolata yiyeceğinden uzak durulmasında fayda vardır. Ayrıca alerjik astım bronşit hastalığında, alevlenme dönemlerinde ataklara neden olan alerjenlerden uzak durulması gerekmektedir.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 oy, ortalama: 5,00 puan
Loading...