Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Bronşite İyi Gelen Şifalı Bitkiler ve İbrahim Saraçoğlu Tavsiyeleri

Bronşit, öksürük, balgam, hırıltılı solunumla karakterize, akciğer solunum yollarının mukozasının herhangi bir sebeple iltihaplanmasıyla oluşan bir enfeksiyon hastalığıdır. Tedavisinde amaç balgamın atılması, iltihabın tedavi edilmesidir.

Bronşit, akciğer solunum yollarını kaplayan mukozanın herhangi bir sebeple iltihaplanmasıdır. İltihaplanmaya mikroorganizmaların sebep olabileceği gibi çoğunlukla hava kirliliği, sigara dumanı ve kimyasalların ortaya çıkardığı gazların uzun süre solunması ile ortaya çıkmaktadır

bronşit tedavisi ile ilgili görsel sonucu.

Belirtilerine yönelim tedavi uygulanması var olan iltihabı da kurutacaktır. Balgamın akciğerlerden atılması ilk tedavi amaçlarındandır. Evde rahatlıkla tedavi edilebilecek olan bu hastalık, Dr. İbrahim Saraçoğlu tavsiyeleriyle şifalı bitkilerle hazırlanmış kürler ve çayların etkinliği kanıtlanmıştır.

Bronşite İyi Gelen Bitkiler İbrahim Saraçoğlu Tavsiyeleri

1.Keçiboynuzu Kürü

Malzemeler: 7-8 adet keçiboynuzu, 2 su bardağı su

Hazırlanışı: Keçiboynuzları en küçük parçalara ayrılır ve 2 bu bardağı su ile 1.5-2 dakika kadar kaynatılır.

Uygulama: Hazırlanan karışım ılık şekilde sabah-akşam yemeklerden önce 1’er bardak tüketilir.

ÖNERİ: Her gün için taze hazırlanmasında fayda vardır.

2.Keçiboynuzu Pekmezi

Malzemeler: Soğuk press doğal keçiboynuzu pekmezi

Uygulama: Sabah ve akşam aç karna 1’er tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi tüketilir.

ÖNERİ: Balgam ifrazatına iyi gelen pekmez, tadı keskin olduğu için tüketilmekte zorlanılabilir. Özellikle çocuklarda, yarım portakal suyu içerisine karıştırılıp verilebilir.

3.Yeşil Yulaf Samanı Çayı

Malzemeler: 1 tutam yeşil yulaf samanı, 1 litre klorsuz su

Hazırlanışı: 1 litre kaynamakta olan suyun içerisine yulaf samanı atılır ve 5 dakika ağzı kapalı şekilde kısık ateşte kaynatılır ve ocaktan alınır. Soğuyunca süzülür.

Uygulama: Günde 1 defa, öğlen 1 çay bardağı içilir.

ÖNERİ: Keçiboynuzu kürü ve keçiboynuzu pekmezi ile beraber kullanıldığında hastalığın iyileşme süreci hızlanacaktır. 3 hafta sonunda hastalık belirtileri tamamen kaybolacaktır.

4.Hatmi Çiçeği

Malzemeler: Yarım bardak süt, 5-6 adet hatmi çiçeği, bal

Hazırlanışı: Yarım bardak kaynar sütün içerisine hatmi çiçekleri atılır ve kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılır ve süzülür.

Uygulama: Kürün tamamı bal ile tatlandırılarak tek seferde tüketilir.

ÖNERİ: Süt öksürükten tahriş olmuş boğaza iyi gelecek, hatmi çiçeği ise balgamı atmaya, akciğerlerin yenilenmesine katkı sağlayacaktır.

5.Adaçayı

Malzemeler: 7-8 gram adaçayı

Hazırlanışı: Adaçayı 9 dakika kadar kaynatılır ve süzülür.

Uygulama: Sabah ve gece yatmadan önce 2 yemek kaşığı çaydan içilir.

6.Kuru İncir Kürü

Malzemeler: Yarım litre su, 7-8 adet kuru incir

Hazırlanışı: Yarım litre kaynayan suya incirler yıkanır ve bölünerek atılır. 10 dakika kısık ateşte kaynatılır ve ocaktan alınıp ılıtılır. Ilıyan su süzülerek 3 eşit parçaya ayrılır.

Uygulama: Elde edilen 3 eşit parçadaki kür öğünlerde 15 dakika önce tüketilir. 10 gün uygulama + 3 gün ara + 10 gün uygulama peridodunda uygulanır.

ÖNERİ: Süzdüğünüz incirleri atmayıp tüketilebilir. Bağırsaklarda kabızlık sıkıntısına iyi gelir.

Bronşit bitkisel tedavi – İbrahim Saraçoğlu

Prof. Dr. Saraçoğlu tarafından yukarıda tavsiye edilen kürler tedaviye yardımcıdır. 3 haftadan uzun süren öksürük, balgam, hırıltılı solunum şikayetleri için mutlaka bir hekime başvurulması gerekir. Kürleri uygulayanların şifa buldukları görülmüştür fakat kürleri de düzenli uygulamak ilk koşuldur. Aksatılmamalı ve taze hazırlanmalıdır.

Akut bronşit tedavi edilmediği taktirde kronik bronşite dönüşebilmektedir. Bu da sürekli şekilde öksürük, balgam, hırıltılı solunum belirtilerini gösterecektir. Dönemsel alevlenecek olan kronik bronşit hastalığını etkileyen en büyük etmen hava kirliliği ve sigara dumanıdır.

Akciğer rahatsızlıklarından müzdarip kişilerin ekseriyetle sigarayı bırakmaları gerekmektedir. Bir kişinin kendine yapabileceği en büyük kötülük sigara kullanımıdır. Sigara ayrıca amfizem, KOAH gibi daha ileri hastalıklara da sebep olabilmektedir. Çocukların yaşadığı pasif sigara içiciliği ise akciğer hastalıkları için zemin hazırlamaktadır.

Bitkilerin bronşit hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Fakat Dr. İbrahim Saraçoğlu şifalı bitkilerin dozunu ve uygulama sürelerini belirlemiş, buna yönelik tavsiyeler vermiştir.

Bronşitten Korunma Yolları

Bronşite çözüm sağlandıktan sonra tekrar hastalığa yakalanmamak için yapılması gerekenler vardır. Bunlar;

  • Soğuk havalarda bireyin kendini koruması gerekmektedir.
  • Sigara içicileri sigarayı mutlaka bırakmalı, sigara dumanına maruz kalmamalı.
  • Özellikle kış aylarında yakılan sobadan çıkan kömür dumanını mümkün olduğunca solumamalı, gerekirse dışarı çıkarken maske takılmalıdır.
  • Bol bol sıvı alınmalı, bağışıklık sistemini zayıflatan dış etkenlerden (sinir, stres, üzüntü vb.) uzak durulmalıdır.
  • C vitamini yüksek gıdalar tüketilmeli, beslenme düzeni aksatılmamalı, sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesi sağlanmalıdır.
  • Evde odanın havasının kuru olmamasına dikkat edilmeli, oda nemlendirilmelidir.
  • Rutubetli yerlerde yaşamaktan kaçınılmalı, ortamla ilgili önlemler alınmalıdır.


1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 oy, ortalama: 2,00 puan
Loading...