Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

KOAH Hastalığının Bitkisel Tedavisinde En Etkili Tarifler Nelerdir?

KOAH, 2 yıldır aralıklarla 3 ay kadar uzun süren öksürük ve balgam şikayetlerinin göz ardı edilmesi ile evrelerinin ilerleyici olduğu sinsi bir rahatsızlıktır. İlk evrelerinde fark edilen KOAH’ın medikal ve şifalı bitkilerle tedavisi mümkündür.

KOAH, akciğer hava yollarında mikroba bağlı oluşmayan iltihaplanmayla sürekli tıkayıcı bir rahatsızlıktır. 4 evresi vardır ve ilk evrede fark edilen KOAH hastalarına çözüm sunulabilir. Fakat sinsi ilerleyici bir rahatsızlık olması ve hastaların öksürük, balgam belirtilerini sigaraya bağladıkları için önemsemedikleri için hastalık ilerler, fark edilmeyebilir. Hastalar kendilerinde oluşan, önce eforla nefes darlığı sonra dinlenim durumunda yaşadıkları nefes darlığı sonucunda Göğüs Hastalıkları Bölümüne başvururlar. KOAH hastalığı içerisinde amfizem ve kronik bronşit hastalıkları da görülmektedir. 

mustafa eraslan koah tedavisi ile ilgili görsel sonucu

KOAH Tedavisi

Hastalar hastaneye başvurduklarında, KOAH evresine göre tedavi uygulanır. Tıkayıcı bir hastalık olması nedeniyle hava yollarının açılması, nefes darlığının giderilmesine yönelik bir tedavi uygulanır. Nefes darlığını ileri düzeyde yaşayan hastalarda dil, dudak, el ve ayaklarda morarmalar görülür ve bu hastalara oksijen tedavisi uygulanması gerekmektedir. Morarmaların asıl sebebi, akciğerde oluşan balgamın, hava yollarına yerleşmesi ve vücuda alınan hava içerisindeki oksijenin difüzyonla kan içerisindeki karbondioksitin değişimine izin vermemesidir. Balgamın çıkarılması hastayı rahatlatacaktır. 

KOAH’da balgamın dışarı atılmasını sağlayan medikal tedavi uygulanacaktır. Fakat tedaviye destekleyici olarak bitkisel tedavilerde mümkündür. Şifalı bitkilerle yapılan bu tedaviler, alternatif tıp alanında uzman Dr. Ömer COŞKUN ve Dr. Mustafa ERASLAN tarafından geliştirilmiş kürler yardımıyla yapılmaktadır. Şifalı bitkilerle oluşturulmuş bu kürler aynı zamanda balgam ve öksürük belirtileri gösteren amfizem ve kronik bronşit hastalıklarına çözümler üretir. 

KOAH Hastalığı Bitkisel Tedavisi

Mustafa ERASLAN ve Ömer Coşkun tarafından geliştirilen şifalı bitkiler karışım yapılarak kürler oluşturulmuştur. Bu bitkiler; 

  1. Ganoderma Lucidum (Reishi Mantarı): Dr. Eraslan tarafından denenmiş, ölümsüzlük mantarı olarak da geçen bu bitki uzak doğu tıbbında yüzyıllardır kullanılmaktadır. En önemli etkisi ise vücut bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun kendisini yenilemesine katkı sağlamasıdır. Reishi mantarı enfeksiyonların iyileşmesini hızlandırmasının yanı sıra enfeksiyonlara karşı da bariyer oluşturmaktadır. 
  2. Echinacea Purpurea (Ekinezya): Özellikle üst solunum yolları hastalıkları olan, nezle, sinüzit, faranjit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan C vitaminini bünyesinde yoğun şekilde bulunduran bir bitkidir. Domuz gribine karşı da etkili olduğu çalışmalarla kanıtlanmıştır. 
  3. Panax Ginseng: Yapılan çalışmalarda KOAH hastalarında iltihaplanmayı azaltıp nefes darlığı ataklarının sayısını en aza indirdiği gözlemlenmiştir. Bunun yanı sıra düzenli kullanılan Panax Ginseng akciğer fonksiyonlarını da düzelttiği kanıtlanmıştır. 
  4. Yeşil Yulaf Samanı: 5-6 gram yulaf samanını 1,5 dakika kadar 1 bardak su ile kaynatıp tüketilir. Öğlen tüketilmesi önerilir. 
  5. Keçi Boynuzu Pekmezi: Soğuk press hazırlanmış doğal keçi boynuzu pekmezini sabah ve akşam birer yemek kaşığı tüketilmesi gerekir. Sabah-akşam keçi boynuzu, öğlen yulaf samanı kürü uygulanması faydalı olacaktır. 
  6. Hatmi Çiçeği Kürü: 1 litre süte 10 gram Hatmi Çiçeği ve 1 tatlı kaşığı bal eklenerek hazırlanır. Hazırlanan kür günde 1 kere tüketilir. Kürün faydası; balgam söktürücü, iltihabı kurutucu ve öksürük için faydalıdır. 
  7. Keçi Boynuzu Çayı: 7-8 adet keçi boynuzu bitkisini 2 bardak su ile 4-5 dakika kaynatılarak hazırlanan kür, günde iki kere tüketilir. Her gün taze hazırlanması gerekmektedir. Keçi boynuzu çayı ile öğlen yeşil yulaf samanı kürü beraber kullanılması daha faydalı olacaktır. 
  8. Taze Tere Kürü: Taze tereyi her ayın 4 günü kullanılması akciğerlerdeki balgamın atılmasına büyük oranda yardımcı olmaktadır. Bir bağın yarısını öğleden önce, yarısını öğleden sonra olmak koşuluyla 4 gün taze tere tüketilmesi gerekmektedir. Kürün tek yan etkisi terenin yapısında bulunan acımsı tat nedeniyle idrarda yanma şikayeti gelişebilmektedir. Bu olağan bir yan etkidir. 

KOAH Bitkisel Tedavi – Dikkat Edilecek Noktalar

KOAH bitkisel tedavisi uygulanırken, doktorun verdiği medikal tedavi aksatılmamalıdır. Akciğerlerdeki balgam ifrazatının atılmasına yardımcı bu şifalı bitkiler, söylenen ölçülerde ve zamanlarda kullanılması, aksatılmaması akciğer hastalığı üzerindeki etkileri daha net görülecektir. 

Dr. Ömer Coşkun ve Dr. Mustafa Eraslan tarafından geliştirilen kürler, balgamın atılmasına yardımcı olup daha kaliteli nefes alınmasına yardımcı olmaktadır. Hastaların rahat balgam çıkarması için özellikle sabah daha yoğun çıkardığı dönemde hasta oturur ya da yarı oturur pozisyonda olup derin nefes alıp kuvvetli şekilde öksürür. 

Hasta derin nefes egzersizlerini öğrenip ara ara yapmalıdır. Doktor öneriyorsa en iyi akciğer egzersizi balon şişirme işlemidir. Ya da verilmişse medikallerde bulunan 3 topu yukarı kaldırma prensibine bağlı aletten alınıp kullanılabilir. 

Bitkisel Tedavinin Zararı Var mı?

Dozunun aşılmadığı ve düzenli kullanıldığında vücuda hiç bir zararı olmadığı kanıtlanmıştır. Sadece Taze tere kürü uygulanırken idrarda yanma şikayeti olabilmektedir. İdrarda yanma şikayeti geçicidir. Dr. Mustafa Eraslan ve Dr. Ömer Coşkun tarafından geliştirilen kürler medikal tedavi yanında doktora danışılarak kullanılması uygun görülmüştür. Kürler içerisinde kullanılan bitkilere herhangi bir alerjiniz varsa yine mutlaka doktor ile iş birliği içinde kullanılması gerekmektedir. 

Göğüs Hastalıkları uzman doktorları, yapılan araştırmaları yakından takip edip, tıkayıcı, balgamlı akciğer hastalarına önerilerde bulunmaktadır. 

 

 

Kaynaklar



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 oy, ortalama: 5,00 puan
Loading...