Alerjik Astım İçin Kullanılacak Olan İbrahim Saraçoğlu Tavsiyeleri
Astun tedavisi konusunda kullanılacak bitkisel kürlerin düzenli ve aksatılmadan kullanılması sonucunda var olan semptomlar kıssa süre içinde ortadan kalkar. Aksi takdirde bu semptomlardan kurtulmak mümkün değildir.
İçindekiler
Astım ve Saraçoğlu Tavsiyeleri
Keçi Boynuzu Kürü
Malzemeler;
- 7 ila 8 adet koyu renkli keçiboynuzu
- 500 ml su
Hazırlanışı;
Keçiboynuzlarının tamamı yıkanarak birkaç parçaya bölünür. 500 ml tencereye koyulan suyun içine koyu renkli keçiboynuzu atılır. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha beklenir. Ardından soğuması için kenara alınır ve soğuduktan sonra süzülür. Soğuyan kür ağzı kapalı cam bir şişenin içine aktarılmalıdır. Bu şekilde buzdolabında 3 gün boyunca bekletilebilir.
Kullanım Şekli;
Yetişkin olan kişilerde sabah-akşam aç karına 1 çay bardağı içilir, çocuklarda sabah kahvaltı yapmadan önce 1 çay bardağı kadar tüketilir. Bu kür 20 gün boyunca hiç ara verilmeden devamlı kullanılmalıdır. Kürün düzenli kullanımı sonucunda akciğerlerde bulunan balgam ortadan kalkar. Kürün içine tadı düzelmesi için bal eklenebilir. Çocuklarda tüketimi zor oluyorsa yarım portakal suyu eklemesi yapılabilir.
Tere Otu Kürü
Malzemeler;
- 1 bağ taze tere otu
Kullanım Şekli;
1 ayın içinde 4 gün öğleden önce ve sonra yarımşar bağ tüketilmesi gerekir. Kür akciğerde bulunan balgamı söker. Hasta kişinin derin nefes egzersizi ve kuvvetli öksürük egzersizi yapması balgamın atılmasında yardımcı olur. Ayriyeten temiz havada yapılacak yürüyüş ile hafif egzersizler bronşlarda bulunan iltihabın geçmesine konusunda yardımcı olacaktır. Tere otunun içeriğinde var olan maddeler idrara çıkarken yanma hissi meydana getirebilir. Bu detay önemli düzeyde sorun teşkil etmez. Bol düzeyde su tüketimi yapılası tere otunun yaratmış olduğu sorunları ortadan kaldıracaktır.
Saraçoğlu Çayları
Kekik Çayı
Malzemeler;
- 1 bardak su
- Bir tutam dağ kekiği
Kullanım Şekli;
1 su bardağı kaynar suyun içerisine bir tutam kekik atılır ve10 dakika boyunca ağzı kapalı şekilde demlenmesi beklenir. Hastalık belirtileri tamamen ortadan kalkana kadar gün içinde 3 kez kullanılması gerekir.
Sinirli Ot Çayı
Malzemeler;
- 1 bu bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sinirli ot
Kullanım Şekli;
1 bardak kaynayan suyun içerisine1 tatlı kaşığı sinirli ot ilave edilir ve 5 dakika boyunca kısık ateş üzerinde kaynatılır. Sabah kahvaltı yapıldıktan 1 saat sonra içilmesi gerekir.
Isırgan Çayı
Malzemeler;
- 1 dal ısırgan otu
- 1 bardak su
Kullanım Şekli;
1 bardak suyun içine ısırgan otu koyulur ve demlenmesi beklenir. Gün içinde 1 kez tüketilmesi gerekmektedir. demlenir. Günde bir defa tüketilir. Her gün düzenli şekilde tüketildiği zaman alerjik astım sorunlarının ortaya çıkardığı semptomları ortadan kaldıracaktır. Düzenli kullanılmazsa kesinlikle fayda sağlamaz. Bundan dolayı düzenli kullanılması fayda sağlar.
Dikkat Edilecek Diğer Detaylar
Hayvanlardan uzak kalın; köpekler, kediler, kuşlar ve kemirgenler dâhil olmak üzere tüm sıcakkanlı hayvanların derisinden, tüyünden korunmak gerekir. Alerjik astım mevcutsa bir evde evcil hayvan beslenmesinin önüne geçilmesi gerekir. Evcil hayvanların haftalık olarak yıkanması gerekir.
Toz akarları; Toz akarları evde bulunan mikroskobik böceklerdir. Birçok kişi de bu akarlara karşı alerjik sorunlar ortaya çıkar. Özellikle yataklar, yastıklar, yorganlar ve kılıfların düzenli olarak yıkanması gerekir. Bu tarz ürünlerin sıcak suda yıkanması oldukça önemlidir.
Hamamböcekleri; hamamböcekleri ve bunların pislikleri birçok kişide alerjik reaksiyonlara sebep olur. Hamamböceklerini kontrol etmek adına zehirli yem veya tuzaklar kullanılmalıdır. Hamamböceği tarzında haşerelerden korunmak adına düzenli şekilde ilaçlama yapılması gerekir. Ayrıca ev içi zeminlerin düzenli silinmesi, mutfakta açık yiyecekler bırakılmaması, banyo ve mutfak lavabolarının küften uzak tutulması gerekir.
Tütün dumanı; alerjik astım varsa kesinlikle sigara içilmemesi gerekir. Özellikle dışarıdaki alanlarda ve resterontlarda sigara içilmeyen bölgelerin tercih edilmesi gerekir. Ayrıca ikinci el sigara dumanına maruz kalmamakta çok önemlidir. İkinci el sigara dumanına maruz kalmak özellikle akciğerler ciddi düzeyde sorunların yaşanmasına neden olabilir.
Soğuk hava; aşırı düzeyde soğuk havaya maruz kalmak olunum yollarını tahriş edebilir ve astım atağına neden olabilir.
Enfeksiyonlar; bronşit ve pnömoni tarzında akciğer enfeksiyonları, astımı olan kişiler için tehlikeli olabilir. Solunum yollarında artacak mukus ve iltihap nefes almamayı zorlaştırır. Soğuk algınlığı ya da gribi olan kişilerden kesinlikle uzak durmak gerekir.
Kaynaklar
- https://www.emedicinehealth.com/asthma/page6_em.htm#are_there_home_remedies_for_asthma
- http://www.nytimes.com/2009/11/03/health/03brod.html
- https://patient.info/health/asthma-leaflet
- https://www.aaaai.org/conditions-and-treatments/library/asthma-library/asthma-and-exercise
- https://www.nhs.uk/conditions/asthma/
- https://www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/asthma/treatment
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2104699/