Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Akut Bronşit Bitkisel Tedavi Yöntemleri ve Etkili Çözümler

Akut bronşit sigara, hava kirliliği ve enfeksiyon maddeleri gibi çeşitli etkenlerle meydana gelen akciğer inflamasyonudur. Öksürük gibi belirtileri bulunan hastalığın bitkisel tedavileri mümkündür.

Akut Bronşit Bitkisel Tedavisi    

Üst solunum yollarında yer tutan virüs ve bakterilerin meydana getirdiği akut bronşit grip sonucu veya bir solunum rahatsızlığı sonrasında meydana gelebilir. Mukus toplanması sonrasında göğüs kısmında tıkanma yaşanabilir. Bu durumda tedavi için çeşitli bitkiler kullanılarak bitkisel çözümlü yöntemler kullanılabilir. Tedavi için oldukça etkili olan yöntemlerin uzman hekimler tarafından önerilmesine dikkat edilmelidir.

Akut Bronşite İyi Gelen Şifalı Bitkiler:

  • Bal tüketilmeli. İyi bir antioksidan olan bal bağışıklık sistemini güçlendirir ve öksürükten kaynaklı boğaz deformasyonunu azaltarak yumuşama sağlar. Taze zencefil, karanfil ve karabiber toz haline gelene kadar karıştırılıp yarım çay kaşığı kadar bal eklenerek tüketilebilir.
  • Bol miktarda su tüketilmeli ve vücudun sürekli nemli kalması sağlanmalıdır. Vücuttaki sıvı miktarında azalmaya sebep olacak alkol ve kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Çok fazla C vitamini içeren portakal yine bağışıklık sistemini güçlendirerek boğazda oluşan iltihabın tedavisinde bitkisel olarak kullanılan etkili bir maddedir. Portakal, badem ile tüketilirse daha etkili sonuç alınabilir.
  • Soğan ve sarımsak akut bronşitin tedavisinde kullanılan antibiyotik özelliklere sahip olan doğal ilaçlardır. 1 çay kaşığı soğanın suyunu her sabah aç karnına içilebilir. Yemeklere ve salatalara eklenerek tüketilebilir.
  • Akut bronşite iyi gelen bitkiler içinde bulunan meyan aromalı olan rezene bronşitin oluşturduğu öksürüğü azaltarak rahatlama sağlar. Bu bitki ile yapılan çeşitli çaylar ve şurupların kullanımı önerilir.
  • Akut bronşit semptomlarının azalmasında oldukça etkili olan şifalı bitkiler ise lavanta yağı ve okaliptüs yağıdır. Bir tencere bulunan kaynayan suyun içerisine okaliptüs ve lavanta yağlarında ortalama 10 damla kadar kullanılır. Daha sonra kanayan sudan çıkan buhar solunur. Gün içerisinde 2 veya 3 defa uygulanabilir.
  • Sığır Kuyruğu tıkanan ve mukus biriken akciğeri temizlemek için kullanılan öksürük için sıklıkla önerilen iyi balgam söktüren bir bitkidir.
  • Nane içerisindeki mentolün etkisi ile mukus azaltıcı, balgam sökücü ve burun tıkanıklığına iyi gelen özellikleri bulunan bronşitin belirtilerini hafifleten bir maddedir.
  • Meyan kökü yemek borusu ve boğazda koruyucu bir katman gibi görev yapan bir sıvı üreterek öksürüğü azaltıcı bir etki yapar. Kaynayan suyun içine 1 çorba kaşığı meyan kökünü ekleyip 10-12 dk demledikten sonra tüketilebilir.
  • Itır ve ıtır çiçeği bronşit hastalığının tedavisinde çok sık kullanılan iyileştirici özelliğe sahip bitkilerdir. Buharı teneffüs edilerek veya çayı içilerek de kullanılabilir.

Akut Bronşit İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri 

Bitkisel Kür 1

Gerekli Malzemeler: Yarım çay bardağı sıcak süt, 5-6 gr. kadar hatmi

Yapılışı: Yarım çay bardağı kaynamış sütün içerisine 5-6 gr. kadar hatmi çiçeği eklenir ve bekletilir.                 Günde 2 kez tüketerek 1 hafta boyunca uygulanır.

Bitkisel Kür 2

Gerekli Malzemeler: Zencefil ve Bal

Yapılışı: Az miktarda kullanılan zencefil kabuğu rendelenir. Rendelenen kabuklar suyun içerisinde kaynatılır. Sonrasında suyun içine bal ilave edilerek güzelce karıştırılır. Oluşan karışım gün içerisinde            2 veya 3 defa tüketilebilir.

Bitkisel Kür 3

Gerekli malzemeler: Karaturp ve Şeker

Yapılışı: Karaturp kökü rendelenir ve üstüne bir miktar şeker ilave edilir. Elde edilen karışım bir süre               sonra dolaptan alınıp süzgeçten geçirilir. Sabah tok karnına ve yatmadan önce 1 tatlı kaşığı                           kullanılması tavsiye edilir.

Bitkisel Kür 4

Gerekli Malzemeler: 1 litre içme suyu ve Yulaf samanı

Yapılışı: 1 litre su kaynatılır ve içerisine 1 tutam yulaf samanı eklenir. Ortalama 5 dakika kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaynatılır. Oluşan karışım soğuduktan sonra süzülür ve elde edilen su içilir. Kullanım şekli için haftada 2 çay bardağı kadar tüketilir ve 3 hafta boyunca kullanılır. 10 saatten daha fazla  bekletilen su kesinlikle tüketilmemeli ve bu kür her kullanım için taze bir şekilde hazırlanmalıdır. 3 hafta geçtikten sonra rahatsızlığın devamına göre bir süre daha kullanılabilir. Yulaf samanı dışında arpa samanı veya buğday samanı kesinlikle kullanılmamalıdır.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 oy, ortalama: 5,00 puan
Loading...