Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Akciğerlerde Su Toplamasına Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Akciğerlerde bazı enfeksiyonlardan dolayı su toplaması meydana gelebilir. Bu durum bitkisel yöntemler ile kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. İşte en etkili bitkisel kür tarifleri…

Akciğerde Su Toplamasına İyi Gelen Bitkiler

Akciğerlerde tedavi edilmeyen veya geç teşhis edilen enfeksiyon kökenli hastalıklar bu bölgedeki dokularda ciddi lezyonlara neden olabilir. Bu lezyonlar sonucunda akciğer dokusu üzerinde yer yer su toplamaları meydana gelir. Bu durum zamanında müdahale edilmediğinde pnömotoraks ve verem gibi oldukça ciddi sorunlar doğurabilir. 

akciğer su toplaması

Halk arasında zatürre olarak bilinen bu duruma tıp dilinde pnömoni adı verilir. Bu durum tetikleyici etkenler sonucunda oluşabileceği gibi çoğunlukla tedavi edilmeyen solunum yolu enfeksiyonları sonucunda görülür. Ancak zamanında müdahale ile tedavisi mümkündür. 

Akciğer dokusunun su toplaması durumunda genellikle hastalara ciddi nefes darlığı yaşatır. Bu nedenle erken teşhis ve tedavi oldukça önemlidir. Bu hastalığın tedavisinde genellikle antibiyotik ile ilaç tedavisi uygulanır. Eğer bu tedaviler yanıt vermez ve lezyonlarda yayılım gözlemlenirse cerrahi müdahale gerekebilir. Ancak ilaç tedavisinin yanı sıra evde hazırlanabilecek kürler ile de bu hastalık için alternatif çözüm yolları geliştirilmektedir. Özellikle alternatif tıp alanında adından sıklıkla söz ettiren İbrahim Saraçoğlu bu hastalığın yayılımını önlemeye ve tedavi etmeye yönelik bitkisel tavsiyelerde bulunmakta ve formüller geliştirmektedir. Saraçoğlu bu dönemde bol bol tüketilmesi gereken bitkilerin başında sarımsağı tavsiye etmektedir. Doğal antibiyotik etkisi olduğu klinik araştırmalar tarafından da kanıtlanmış olan sarımsağın bir çok faydasının yanında akciğerdeki su toplamasını da tedavi ettiği söyleniyor. Bunun yanı sıra zencefil de bu dönemde sıklıkla tüketilmesi gereken bitkiler arasında. Okaliptüs yağı ve ekinezya bitkisi de bu hastalık için iyileştirici etkileri olan bitkiler arasında yerini alıyor.  

En Faydalı Kür Tarifleri

Özellikle iltihaplı hastalıklar arasında en tehlikeli ve lezyon oluşumuna yatkın hastalıklardan biri akciğerlerde su toplaması vakıalarıdır. Günümüzde tıp alanında atılan adımlar neticesinde ileri görüntüleme sistemleri ve laboratuvar testleri ile bu hastalığın teşhisi oldukça kolaylaştı. Ancak ilaç ile tedaviye ek olarak bitkisel kürler ve doğru beslenme programları da hastalığın çabuk atlatılmasında önemli rol oynuyor. 

bitkisel tedavi

Her yaşta ortaya çıkabilen bu hastalığın en büyük tetikleyicilerinden biri de sigara ve diğer tütün ürünlerinin uzun süreli kullanımı. Bu durumun önüne geçilebilmesi için özellikle risk grubundaki hastaların derhal sigarayı bırakmaları ve akciğerlerin eski performansını kazanmasına yönelik tedaviler ile bu hastalığa karşı gerekli önlemleri almaları gerekmektedir. 

Bitkisel kürler ve doğal yöntemler ile hazırlanmış ilaçlar enfeksiyonel hastalıklar başta olmak üzere kanser gibi geniş lezyonlar oluşturan hastalıkların tedavisinde bile kullanılmaktadır. Akciğerlerde meydana gelen su toplaması durumlarında da doktorların verdiği ilaç tedavisinin yanı sıra bitkilerden ve bitkisel kürlerden de yararlanmakta büyük fayda var. Ancak bitkisel yöntemler ile rahatlama hissine kapılan hastaların ilaç tedavisini asla aksatmamaları gerekmektedir. Bitkisel tedaviler ancak yardımcı olarak kullanılmalıdır. Ayrıca her ilaç her bünyede aynı etkiyi göstermeyeceği gibi kürler de her hastada aynı ölçüde fayda göstermeyebilir. Bu nedenle bir tariften sonuç alamayan hastaların başka bir tarifi denemelerinde fayda vardır. Uygulanan tarifler mutlaka tavsiye edilen ölçülerde ve zamanlarda tüketilmelidir. 

Doğal Antibiyotik Kürü

  • 3 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 2 adet taze zencefil
  • Yarım defne yaprağı
  • Bir tutam çekilmiş karanfil

Malzemelerin her biri havan yardımıyla dövülür. Ancak havan bulunamıyorsa blendır ile de parçalanabilir. İsteğe göre tatlandırmak için içine 1 tatlı kaşığı bal eklenip karıştırılır. Ardından buz dolabında cam kavanoz içinde saklanır. Üç öğünden önce yarım tatlı kaşığı tüketilir. 

Tere Kürü 

  • 5 yaprak tere
  • Yarım keçiboynuzu
  • 1 tatlı kaşığı bal

Keçiboynuzu ve tere parçalayıcı ile parçalanarak karıştırılır. Ardından tahta kaşık yardımıyla bal ilave edilir ve macun kıvamına getirilir. Bu karışım her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı tüketilmelidir. Bu tarife ek olarak günde bir demete kadar taze tere tüketilebilir. 

Sarımsak Kürü 

  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı ılık su

Sarımsak havan yardımıyla iyice ezilir. Ardından ılık su içerisine alınır ve 24 saat bekletilir. Hazırlanan karışımdan günde 3 kez 20 damla tüketebilirsiniz. Ancak düşük tansiyon problemi hastalar 10 damla tüketmelidir. 



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 oy, ortalama: 2,00 puan
Loading...