Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Astım Hastalığı Konusunda Fayda Sağlayan Bitkisel Çözümler Nelerdir?

Astım hastalığı olan kişiler birçok semptom ile karşı karşıya kalır. Bu semptomların azalmasını sağlamak adına bitkisel kürler kullanılabilir ama bu kürlerin düzenli kullanılması çok önemlidir.

Astım İçin Bitkisel Çözümler

Zerdeçal

Zerdeçal, astımlı iltihaplanmayı azaltmak adına ayurvedik tedavilerde kullanılır. Kan damarlarını genişlemesine olanak sağlar, kas spazmlarını rahatlatır ve hava akışını geliştirir. Zerdeçal kapsül veya bitki olarak bulunur. Zerdeçal süt ile hazırlanarak gün içinde 3 kez tüketilmesi gerekir.

Zencefil

Astım tedavisi bitkisel çözümler içinde bulunan zencefil iltihaplanmayı azaltır ve belirli astım ilaçlarının kas rahatlatıcı etkisini geliştirir. Zencefil çay ya da yemeklere koyularak tüketilir. Ayrıca bu karışımı denemekte fayda sağlar; zencefil suyu, nar suyu ve balın eşit miktarlarda karıştırılır. Astın için bitkisel tedavi kapsamında 1 çorba kaşığı günde 2 ila 3 defa tüketilmelidir. 

Sarımsak

Sarımsak, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde birçok hastalığın özellikle de kardiyovasküler hastalıkların tedavisinde doğal bir çare olarak kullanılır. Astım enflamatuar bir hastalık olduğundan dolayı sarımsağın astım semptomlarını hafifletmesine yardımcı olur. 

Maydanoz Yaprağı

Maydanoz yaprağından yapılacak çay bir balgam söktürücü olarak görev yapar ve öksürmeyi azaltmaya yardımcı olur. Gün içinde 1 kez çay şeklinde tüketilmelidir.

Soğan

Soğan akciğerlerdeki iltihaplanmaların azalmasına olanak sağlar. Ayrıca çiğ şekilde tüketilecek olan soğan hava yollarının temizler ve solunumun daha iyi yapılmasını sağlar.

Etkili Çözümler

Diyet Değişiklikleri

Astım bitkisel tedavi kapsamında beslenme ve diyette değişiklikler yapmak rahatlamaya ve daha kolay yaşamaya olanak sağlar. Astım genelde diyette bulunan belirli gıdalar ve katkı maddeleri ile tetiklenir. Diyette yapılacak olan tü değişiklikler konusunda uzman hekimden onay almak gerekir. Dikkat edilecek detaylar arasında;

  • Zehirli ve GDO’lu gıdalardan kaçınmak gerekir ve olabildiğince organik şekilde beslenmek gerekir.
  • Hayvansal proteinlerin tüketiminde antibiyotiksiz ve hormonsuz et tüketimine dikkat etmek gerekir.
  • Çoklu doymamış yağlar, margarinler ve kızartılmış gıdalardan kesinlikle kaçınmak gerekir.
  • Şeker, soya, glüteni ve buğdayı 6 ila 8 hafta boyunca yaşamdan uzak tutmak gerekir.
  • Anti-inflamatuar özellikleri için günlük diyete daha çok soğan, sarımsak, zencefil ve zerdeçal eklenmesi gerekir.
  • Omega-3 ve omega-6 alımını çoğaltmak gerekir.
  • Kafein, alkol ve şekerli içeceklerden uzak kalınması gerekir. Bunların yerine saf su tüketimi yapmak fayda sağlayacaktır.
  • Fındık birçok yararlı besin içermektedir. Bunun için gün içinde bir avuç düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.

Solunum Rahatsızlıklarını Azaltın

D Vitamini

D Vitamini eksiklikleri astım hastalığı konusunda tetiklemeler yapar. Bu konuda yapılan araştırmalar sonucunda eksikliklerin hastalıklara yol açtığı ortaya çıkmıştır.

Omega- 3 Yağ Asitleri

Omega-3 yağ asitleri genel sağlık açısından önemlidir ve akciğerlerin astım atağına neden olan irritanlar üstünde daha iyi reaksiyon vermesine yardımcı olur. Yeterli düzeyde Omega-3 alımı iltihaplanmayı ve hava yolunu daraltmayı azaltır. Omega-3’ün kaynakları içinde;

  • Brüksel lahanası
  • Fasulye
  • Ceviz
  • Pirinç
  • Yumurta
  • Keten tohumu
  • Uskumru
  • Sardalye
  • Somon
  • Balık yağı yer alır.

Hijyen

Temizlik konusunda çok fazla takıntılı olmadan hijyeni sağlamak gerekir. Özellikle de çocuklar söz konusu olduğu zaman dikkatli olmak gerekir. Çocukluk döneminde yaygın olan bakteri ve viral enfeksiyonlara maruz kalmanın, doğal olarak astımı önlemek için bağışıklık sisteminize uyarıcı sağlama konusunda yararlı olabileceği düşünülmektedir.

Hardal Yağı

Hardal yağı solunum yollarını temizleme konusunda yardımcı olur. Astım atağı geçiren kişiler göğüs ve sırt kısmını hardal yağı ile masaj yapması gerekir. Etkinlikleri azaltmak adına küçük bir damla kafur eklemek gerekir. Bu uygulamanın atak dönemlerinde tekrarlanması gerekmektedir.

Okaliptus Yağı

Sıkışıklıkları ortadan kaldırmak ve var olan mukusun parçalanması sağlamak için kullanılması gerekir. Okaliptüs yağı küçük bir peçetenin içine birkaç damla damlatılır ve koklanır. Ayriyeten okaliptüs yağını sıcak suyun içine dalatıp buharını içinize çekebilirsiniz. Daha etkili olmasını isterseniz baş bölgesine eşarp örtebilirsiniz. Bu sayede solunum yolları oldukça kolay ve hızlı şekilde açılır.

İncir

İncir tüketimi solunum sağlığını gelişmesi konusunda ve solunumu arttırmak adını var olan mukusun boşaltılmasına destek olur. 3 adet kuru incir suyun altında iyice yıkanır. Cam bir kabın içinde su koyulur ve incirler içine atılır. Bu şekilde sabaha kadar bekletilir. Sabah kalkınca kahvaltıdan önce incirler yenir. İçinde bekletilen su da aç karnına incirleri yedikten sonra hemen içilmelidir.

Elma Sirkesi

Astım ataklarının sıklığını ve şiddetini azaltmak adına elma sirkesi her gün düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Akciğerleri, sindirim sistemi ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi adına olanak sağlar. Yemeklerden önce 8 çorba kaşığı suyun içine 1 ila 2 yemek kaşığı elma sirkesi eklenir. Tadını düzene sokmak için içine bal eklemesi yapılabilir. Balın fazla koyulmaması önemlidir. Ayrıca bu kürün düzenli olarak her gün yapılması gerekir. Günlük olarak taze şekilde hazırlanması fayda sağlar.

 



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...