Akciğer Kisti Tedavi Yöntemleri, Bitkisel Öneriler ve İlaç Tedavisi
Akciğerde oluşan kist çeşitli özellikleri göz önünde bulundurularak farklı yöntemler ile tedavi edilebilmektedir. Tedavi uygulaması kapsamında kistin durumu baz alınarak tedavi belirlenir.
Çevresel faktörlerin etkilerinde kalan en önemli organ birimimiz akciğerlerimizdir. Akciğer solunum sistemleri açısından en önemli organımız olup aynı zamanda kendi kendini temizleme özelliğine sahiptir. Akciğerde oluşan sağlık problemlerimizden bir tanesi de çeşitli sebeplerde ve türlerde oluşan kistlerdir. Bu kistler;
Dermois kist, beyin kisti, meme kisti, polikistik böbrek hastalığı, çikolata kisti, polistik over sendromu, altderi kisti, üstderi kisti ve kist hidatik olmakta. Peki bu kistlere ne iyi gelir?
Akciğer temizleme işlemi esnasında doktor tedavisi ile birlikte ek olarak bitkisel tedaviler ve kürler uygulanabilmektedir. Bununla ilgili bir çok doktorun önerilerine uygun formdaki tarifleri ve bitkisel tedavileri deneyebilirsiniz.
İçindekiler
Akciğer Kisti Tedavi
İlk olarak tedavi uygulaması kapsamında oluşan kistin boyutuna, türüne, sebep olduğu hastalığa ve en önemlisi de bulunduğu bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Geçirmiş olduğumuz hastalıklarda kimi zaman bitkisel kimi zaman ise kimyasal kullanım olan ilaçlar ile tedavi sürecine tabi olmaktayız. Bu tür uygulamaların yeterli kalmadığı süreçte ise tıbbi destek almaktayız. Akciğer kisti de oluşmuş olduğu özellikleri baz alınarak bitkisel veya ilaç tedavisi ile geçirebilir bir hastalık olmakta.
Akciğer Kisti Bitkisel Tedavi
Okaliptüs
Bizler için bir nevi doğal antibiyotik görevi gören okaliptüs akciğerde meydana gelen bir çok hastalık için temizleyici görevi sütlenmektedir. Buhar banyoları, şuruplar ve benzeri neredeyse günlük yaşantımızda kullandığımız birden fazla ürün içerisinde okaliptüs yaprağının olduğunu görebiliriz.
Kekik
Göğüs tıkanıklığına karşı tedavi edici formda olan kekik bronşiyal kasları etkilemekte ve kana karışan bir bitki olmaktadır. Üst solunum yolu iltihabında ve benzeri sağlık problemlerinde tedavi edici rol üstlenmekte olan kekik aynı zamanda bakteri oluşumunu da önlemektedir.
Arnavut Biberi
Solunum alanında etki sahibi olan Arnavut biberi tıkanıkların giderilmesini sağlayarak aynı zamanda kronik astım ve benzeri solunum yolu hastalıklarında tedavi edici bir besindir.
Sarımsak
Hemen her yemekte kullanabileceğiniz bir nevi şifa deposu olan sarımsağın bizlerin sağlığı açısından ne kadar etkili olduğunu biliyor musunuz? Antibiyotik görevi gören sarımsak haftada bir-iki kez çiğnendiğinde akciğer kistini önlemekte. Sarımsak içerisinde bulunan maddenin temizleyici özelliğe sahip olmasından dolayı son derece faydalı bir besin kaynağı olduğu bilinmekte.
İbrahim Saraçoğlu Bitkisel Kür
- Bir tutam ebe gümeci
- Bir tutam ısırgan otu
- Yarım litre su
Tenceremizin içerisine malzemelerimizi koyarak haşlayalım. Haşlama işlemi 4-5 dakika olmalı. Haşlama işlemi sonrasında süzerek bitkileri ayrılır. Yemeklerden önce kürü sabah akşam olmak üzere iki kez tüketmelisiniz. Kür tüketildikten 20 dakika sonra yemek yiyebilirsiniz. Kür haftada 3-4 kez uygulanmalı yaklaşık 1 ay devam edip sonrasında kür kullanımı kesilmeli ve kür yılda toplam olarak 2 kez kullanılmalı. Bu süre zarfında meydana gelen iyileşme belirtilerini gözlemleyeceksiniz.
Birey bitkisel kullanımın yanı sıra çevresel faktörlere karşı daha duyarlı olacağından dolayı sigarayı bırakmalı, tozlu ve hava kirliliği olan yerlerde uzun süre kalmamalı. Aksi takdirde siz ne kadar önlem alırsanız alın sağlığınız açısından çok daha riskli bir sürece girmiş olursunuz.
Kist Tedavisi
Kist tedavisinde ilk yapılan işlem kistin durumunu analiz etmedir. Kistin dağılma ve benzeri durumlarda olup olmadığı, iyileşme süreci, alınma işlemi için kaç seans gerektiği ve ameliyat sırasında dokunun çıkarılıp çıkarılmayacağına ilişkin farklı tedavi yöntemleri planlanarak yapılmaktadır. Cerrahi müdahaleye gerek duyulmayan durumlarda medikal tedavi uygulanır. İlaç tedavisinde hastalara önerilen ilaçlar Albendazol, Inoperabıl, Melbendazole, Granulosus olmakta. Bu ilaçlar kullanım alanlarına ve doz aşımına göre farklı amaçla kullanılmaktadır. İlaç kullanımı ile ilgili muhakkak doktor reçetesi gerekli olup kişi kendi başına bu tür ilaçları tüketmemelidir. İlaç kullanımında ciddi yan etkilerin oluşabileceği göz önünde bulundurulmalı ve bu etkileşimler konusunda kişi muhakkak doktora danışmalıdır.
İlaç ile tedavi her ne kadar mümkün olsa da kimi zaman bazı süreçlerde ilaç tedavisi uygun görülmemektedir. Bu durumda da uygulanan iki farklı yöntem söz konusu olur. Bunların biri cerrahi müdahale olan ameliyat işlemi bir diğeri ise girişimsel radyoloji tarafınca yürütülen iğne tedavisi.