Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Akciğer iltihabı için bitkisel çözüm seçenekleri içinde neler bulunur?

Akciğer iltihabi sifali bitkilerle tedavi altına alınabilecek bir durumdur. Tabii ki öncelikli olarak her zaman uzman hekime sağlık konusunda başvurmak gerekir. Bitkisel destekler de mutlaka düzenli şekilde kullanılmalıdır.

Akciğerde İltihap Bitkisel Tedavi

Sığır Kuyruğu Yaprakları

Sığırkuyruğu yaprakları ile çiçek kısımları uzun yıllardır akciğer hastalıkları, bronşit, astım ve öksürük sorunlarını tedavi altına almak adına kullanılmaktadır. Yapraklar özellikle akciğerlerde bulunan sorunları rahatlatmak, akciğere detoks yapmak ve sağlığını korumak adına vücutta çalışır. Bu kürü hazırlamak adına gereken malzemeler;

  • 2 çay kaşığı sığırkuyruğu yaprakları
  • 1 fincan içme suyu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 ile 2 çay kaşığı bal

Ocak üzerinde kaynamakta olan suyun içine sığırkuyruğu yaprakları eklenir. 15 dakika boyunca kaynatılan sığırkuyruğu yaprakları ocaktan alındıktan sonra içine nane ve bal eklemesi yapılır. Bu şekilde de 5 dakika bekletildikten sonra süzülerek bekletilmeden içilir.

Okaliptüs Çay

Okaliptüs yağı, cineole ismi verilen  bir antibiyotik içerir.  Bu yağın antiviral, anti mikrobiyal ve antifungal özellikleri de bulunmaktadır. Anti mikrobiyal özellikleri akciğer iltihabı bitkisel tedavi kapsamında oldukça faydalı etkiler sunmaktadır. Düzenli şekilde kullanıldığında enfeksiyonların kısa sürede ortadan kalkmasına olanak sağlar.  Buhar solunumu ya da oral olarak kişilerin uygulaması ile bronşit, astım ve akciğer hastalıkları konusunda çözüm olur. Okaliptüs akciğerlerin rahatlamasını sağladığı için tıkanıklıkları hafifleri ve göğüs bölgesinin rahatlamasını sağlar.

Malzemeler:

  • Yarım çay kaşığı kurumuş okaliptüs yaprakları
  • 1 su bardağı kaynatılmış sıcak su
  • Tatlandırmak adına bal

Kuru yaprakların üstüne kaynar su ilave edilir ve ağzı kapalı şekilde 10 dakika boyunca demlenmesi için bir kenarda bekletilir. Ardından içine bal eklenerek erimesi için karıştırılır. Süzülen kür her gün en fazla 3 bardak tüketilmelidir. Düzenli şekilde tüketmek çok önemlidir.

 Reıshı Mantar

Bu mantar Çin tıbbında ölümsüzlük mantarı olarak da adlandırılır. 2000 yıldan daha fazla zamandır kullanılmaktadır. Japonlar ve Çinliler tarafından astım, bronşit ve akciğer iltihabına bitkisel çözüm olarak kullanılır. Yapılan araştırmalar sonucunda haftada 2 gün boyunca bu mantarı tüketen kişilerde olumlu etkiler kısa sürede gözlemlenmiştir. Reıshı mantarı bağışıklık sisteminin güçlenmesine olanak sağlamanın yanı sıra AIDS konusunda da kullanılır. Düzenli tüketim fayda sağlar.

Panax Ginseng

Asya’da yetişen bir bitkidir.  Aktif bileşenler, anti-inflamatuar, anti-oksidan ve anti-kanserdir. Özellikle antibiyotik yerine Asya’daki eski zaman insanları tarafından fazlasıyla kullanılmıştır. Ginseng’in bağışıklık sistemini güçlendirerek grip, akciğer enfeksiyonu ve soğuk algınlığı önlemeye yardımcı olur.

 Ananas

Ananasın içeriğinde yer alan bromelen oldukça doğal bir enzimdir. Bu enzimin  güçlü anti-enflamatuar ve mukus inceltme özellikleri bulunur. Bu sayede akciğerlerdeki mukusu inceltebilir, iltihapları tedavi edebilir. bromelain alan kişilerin üzerinde yapılan bir çalışmada% 85’inde solunum sıkıntıları ve inflamasyonun tam olarak çözüldüğü ortaya çıkmıştır. Akciğer iltihabı için şifalı bitkiler arasında bulunan ananas en az haftada 2 kez tüketilmelidir.

Şifalı Bitkiler

Nane

Akciğer iltihaplanması için şifalı bitkiler arasında bulunan nane anti- inflamatuar, anti-spazmodik ve mentol içerir. Bu özellikleri akciğerlerde, üst solunum yollarında ve burunda olumlu etkiler ortaya çıkartır. Özellikle nane yağı ile yapılacak buhar uygulaması iltihaplar konusunda etkili olacaktır. Tencere içinde kaynatılan suyun altı kapatıldıktan sonra birkaç damla nane yağı damlatılır. Hastanın bu uygulama kapsamında başını temiz bir havlu ile örterek buharı derin derin soluması gerekmektedir. Havlu kullanımı sayesinde buhar tam anlamı ile burun ve ağız kanallarından içeri girer. Bu sayede nane yağı enfeksiyonlar konusunda etkili olacaktır. Düzenli olarak uygulanırsa akciğer iltihabı için bitkisel tedavi olabilir.

Osha Kökü 

Bu bitki yüzyıllardır Amerikalılar tarafından akciğerler, üst solunum yolları ve göğüs hastalıkları için kullanılmıştır ve halen kullanılmaya devam edilmektedir. Osha kökü akciğerlerde bulunan dolaşımı arttırır. Bu sayede solunum kolaylaşır ve enfeksiyonlar hızlı şekilde ortadan kalkar.

Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 Kaşık bal
  •  
  • Bir kaç çorba kaşığı toz osha kökü

Bir tencere içinde su iyice kaynatıldıktan sonra osho kökleri içine atılır. Ocağın altı kısılarak 20 dakika boyunca kaynatılmaya devam edilir. Ocak üstünden alınacak olan bu su süzülür, bal eklenir ve sıcakken yudumlanır.

 



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...