Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Akciğerde Leke İçin Yapılacak Bitkisel Tedaviler İçinde Neler Bulunur?

Akciğerde bulunan leke sorunları yapılan tetkikler sonucunda kanser değilse belli başlı bitkiler ile ortadan kaldırılabilir. Bu bitkilerin önerilen dozda ve önerilen şekilde kullanılması sonucunda fayda sağlar.

Akciğerde Leke Tedavisi

Akciğerde bulunan lekeler benign yani tümör değilse çoğunlukla tedavi gerektirmez. Akciğerlerde bir enfeksiyon bulunursa, vücutta bir iltihaplanma hastalığı teşhis ediliyorsa da leke sorunu meydana gelebilir. Akciğerdeki leke malign yani halk dilinde kötü huylu tümörse yayılım görülmüyor ve hasta uygun durumdaysa kanser cerrahi olarak çıkarılmalıdır. Malignite açısından endişe uyandıran nodülün ameliyatsız bir biyopsisi yapılır ve sonuçlar nihai olmazsa, nodülün çıkarılması önerilir. Pulmoner nodülleri yani tümörleri çıkarmak adına yapılacak cerrahi teknikler aşağıdaki detayları içermektedir;

Torakotomi; bu uygulama açık akciğer ameliyatı olarak kabul edilmektedir. Hastalıklı akciğer dokusunun parçalarını çıkarmak adına göğüs duvarında bir kesi yapılır. Ameliyattan sonra hastaların genelde birkaç gün boyunca hastanede kalması gerekir. Ölüm riski oldukça düşüktür. Mümkünse, daha az invaziv bir mini torakotomi yapılabilir.

Video- Destekli Torakoskopi; bu uygulamada minyatür bir kamera desteği ile esnek bir tüp olan toraskop kullanır. Toraskop, göğüs duvarına küçük bir kesi açılır. Kamera cerrahın bir bilgisayara ekranında nodül görüntülemesine izin verir. Bu teknik torakotomiye göre daha küçük bir kesi ve daha kısa zamanda iyileşme imkânı vardır.

Bitkisel Destekler

Okaliptüs

Avustralya’ya özgü olan okaliptüs bitkisi Aborijinler, Almanlar ve Amerikalılar tarafından solunum sağlığını geliştirmek ve boğaz tahrişini gidermek adına eski dönemlerde sık şekilde kullanılmıştır. Okaliptüs öksürük pastilleri ile şurupları ortak bir içeriktir. Bu ilaçlar ile etkinliği cineole ismi verilen bir bileşikten kaynaklanır. Cineole’un birçok avantajı bulunur. Bunlar; balgam söktürür, öksürüğü hafifletebilir, tıkanıklığı ortadan kaldırır ve rahatsız edici sinüs sorunlarını yatıştırır. Ek olarak, okaliptüs antioksidan içerdiğinden dolayı soğuk veya başka bir hastalık esnasında bağışıklık sistemini destekler. Düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman fayda sağlayacaktır. Bu bitkinin çay şeklinde demlenmesi ile kullanılması gerekir.

Ciğer Otu

Ciğer otu akciğere benzer bir yapıya sahiptir. 1600’lü senelerin başlarında akciğer ve solunum sağlığını, tıkanıklığını artırmak adına kullanılmıştır. Ciğer otu ayriyeten solunum sağlığını etki eden zararlı organizmalara karşı güçlü etkili bileşikler içermektedir.

Kekik

Kekik insanların bağışıklık sisteminin gerek duyduğu vitaminleri ve besin maddelerini içerir. Birincil faydaları karvakrol ve rosmarinik asit içeriğinden kaynaklanır. Bu iki bileşikte de solunum yolları ve burun geçişi hava akımında direkt olumlu yarar sağlar. Doğal dekonjestanlar ve histamin redüktörleri de fayda sağlamaktadır.

Osha Kökü

Osha tarih boyunca özellikle Amerikalılar tarafından solunum desteği sağlamak adına kullanılmıştır. Bitkinin kökleri kafur ve akciğeri destekleyen otların bileşiklerini içerir. Osha kökünün en önemli avantajlarından akciğerlerdeki dolaşımın artmasına yardımcı olmasıdır ve derin nefes almayı kolaylaştırır.  Ayrıca mevsimsel duyarlılıklardan sinüslerde ortaya çıkan sorunları ortadan kaldıracak etkilere sahiptir. Solunumun sakinleştirilmesine de yardımcı olur.

Akciğer Destek Otlar

Yukarıda bulunan bitkiler dışında daha birçok bitki akciğerlere fayda sağlar. Bu bitkiler yiyecek, kür, çay ve farklı karışımlar ile kullanılabilir.  Kullanılacak olan bitkilerin doğal olarak tüketilmesi gerekir. Bu aşamada önemli olan bitkilerin hasta tarafından yetiştirilmesi ya da organik olanların tercih edilmesidir. Akciğere fayda sağlayan diğer bitkiler ve yiyecekler içinde;

  • Ekinazya
  • Andız otu
  • Sarımsak
  • Cayenne biberi
  • Sığır kuyruğu bitkisi
  • Ebe gümeci
  • Isırgan otu

Yukarıda bulunan otların ve bitkilerin tamamı önerilen dozda ve önerilen şekilde kullanılması çok önemlidir. Ayrıca bunların düzenli ve aksatılmadan kullanılması gerekir. Aksi takdirde yapılacak olan uygulamalar hastalıklar konusunda fayda sağlamaz. Ayrıca bu tarz bitkilerin kullanımı konusunda uzman doktora bilgi verilmelidir. Çünkü akciğerler için kullanılacak bazı ilaçlar ile bitkiler etkileşime geçebilir. Bundan dolayı da içinden çıkılmaz durumlar ortaya çıkabilir. Mutlaka uzman hekim görüşü alınması lazımdır.

Kaynaklar



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 oy, ortalama: 4,00 puan
Loading...