Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Boğaz Ağrısı ve Öksürük İçin Kullanılabilecek Etkili Bitkisel Karışımlar

Boğaz ağrıları ve öksürük sorunlarından kurtulmak için hasta kişiler evde bitkisel otlar ve diğer ürünler ile ilaç yapabilir. Bu ilaçlar düzenli şekilde içildiği zaman kısa sürede etkilerini gösterecektir.

Boğaz Ağrısı Ve Öksürük

Boğaz ağrısı öksürük sorunu insanların yaşam kalitesini en alt düzeye düşüren etkilere sahiptir. Bu etkilerin önüne geçmek adına evde kullanılacak olan ilaçlar kısa sürede sorunları ortadan kaldırır. Bu sorunları yaşamamak adına;

Elma Sirkesi

Elma sirkesi süper özellikleri olan bir gıdadır. Boğaz kaşıntısı ve öksürük konusunda asidik özellikleri ile bakterileri öldürür.  Boğazdaki sorunlardan kaynaklı olarak ortaya çıkabilecek olan balgamın önüne geçer. Yarım su bardağı içine 1 yemek kaşığı doğal elma sirkesi eklenerek gün içinde 2 kez içilir. Ayrıca elma sirkesi gün içinde içilecek olan bitki çaylarının içine de 1 yemek kaşığı eklenebilir. Bal sirkenin olumsuz olan tadını ortadan kaldırır ve öksürük konusunda olumlu etkiler sunar.

Bal

Bal özellikle öksürüklerin ortadan kaldırılması için insanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Bal boğazın nemlenmesine olanak sağlar ve öksürüklerin tedavi edilmesi adına kullanılır. Bal aynı zamanda hipertonik bir ozmotik gibi davranır; bu sayede iltihaplanan dokuların kısa sürede iyileşmesi sağlanır, boğazdaki şişme ve iltihaplanmada ortadan kalkar.

Sarımsak

Sarımsak bitkisi çiğ şekilde emildiği zaman özellikle öksürüklere sebep olan boğaz iltihaplarının ve ağrılarının ortadan kalkmasına olanak sağlar. Sarımsak allicin adı verilen, bakterileri öldüren ve mikroplara sebep olan enfeksiyonlara karşı savaşabilen bir bileşik içermektedir. Yan dişlerin arasına koyulacak bir diş sarımsak emilerek tüketilmelidir. Sarımsak suları direk boğaza gideceği için anında etki sağlar. Bu uygulamada günde 2 kez yapılır. Düzenli olarak tüketilmesi kısa sürede etki sağlayacaktır.

Zerdeçal ve Süt

Zerdeçal ve süt ev ilaçları arasında bir hazinedir ve anneanne ilaçları arasında yer alır. Ülkemizde de geleneksel ev ilaçları kapsamında kullanılır. Boğaz ağrısı ve öksürük için ne yapmalı kapsamında ağrılardan şişkinliklerden, öksürükten ve diğer enfeksiyonlardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.  1 su bardağı sıcak sütün içine 1 yemek kaşığı zerdeçal bitkisi tozu eklenir. Bu karışım sabah ve akşam her gün içilmelidir. Bir yemek kaşığı zerdeçal tozu 1 yemek kaşığı bal ile birlikte karıştırılarak gün içinde bir kez tüketilebilir. Bu karışım sütlü zerdeçal karışımına alternatif olabilir.

Boğazlar İçin Tonik

Malzemeler

  • 1 avuç diş sarımsak
  • 1 avuç doğranmış soğan
  • 1 avuç doğranmış zencefil
  • 1 avuç doğranmış yaban turpu
  • ½ avuç kıyılmış kırmızıbiber
  • Ham elma sirkesi

Hazırlanışı;

Tüm malzemeler bir blender içine atılır ve doğranır. Ardından ham elma sirkesi eklenerek tekrar blenderdan geçirilir. İki hafta boyunca tüketilir. Ardından 2 hafta ara verildikten sonra tekrara tüketilir. Tonik hem boğazları hem de öksürüğü ortadan kaldırır. Bu tonik düzenli tüketildiğinde zaten 2 haftaya kalmadan boğaz ağrılarını ve öksürükleri ortadan kaldıracaktır.

Faydalı Besinler ve Tüketimleri

Çinko; çinko soğuk algınlığı süresini yaklaşık olarak 24 saat azaltabilir. Önerilen doz 50 mg /  günlük olarak alınmalıdır. Çinko gerekirse yiyeceklerden alınır.

Zerdeçal; güçlü antienflamatuar özellikleri ile bilinir. Gün içinde iki kez farklı karışımlar ile alınabilir.

Propolis:  En geniş spektrumlu anti mikrobiyal bileşiklerden bir tanesidir. Bağışıklık sistemi konusunda etkileri vardır. .

Reıshı mantarı; tıbbi mantarın anti-inflamatuar, anti bakteriyel ve antiviral özellikleri vardır. Haftada 2 kez tüketilebilir.

Ekinezya; , soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla mücadele için sık şekilde kullanılır. Özellikle soğuk algınlığı risklerinin önüne geçer. Günde 2 kez çay olarak tüketilir.

Keklik Yağı:  konsantrasyonu ne kadar yüksek olursa o kadar etkili olur. Anti mikrobiyal bir ajan olarak insan vücudunda işlem görür. Günde 2 kez tüketilir. Sabah ve akşam tüketilmesi daha faydalıdır.

Ihlamur, nane ve zencefil çayların etkileri uzmanlar tarafından da her daim anlatılmaktadır. Özellikle sıcak olarak günde 4 kez tüketilebilir. Ihlamur boğazların yumuşamasını sağlar, nane boğazları yatıştırır ve zencefilde öksürükten kurtulmaya yardımcı olur.

Mürver bitkisinden yapılacak demleme çay öksürük şurubu tarzında işlev görecektir. Günlük olarak 2 defa tüketilmelidir. Aynı zamanda akciğer ve bronşiyal yol sağlığını geliştirmesi yaygın olarak bilinir. Mürver bitkisinden hazırlanacak çay terleme teşvik eder ve tıkanıklığın hafifletilmesine yardımcı olur.

Bitkisel karışımların hepsi fayda sağlaması adına önerilen dozlarda ve şekillerde kullanılmalıdır. Ayrıca düzenli şekilde tüketilmesi sorunlara etkili çözüm olması adına gereklidir. Bu sayede öksürük ve boğaz ağrısı sorunları ortadan kısa süre içinde kalkar. Ciddi hastalıkları olan kişiler bitkisel karışımları kullanmadan önce mutlaka uzman hekime danışmalıdır. Çünkü bazı hastalıkları bitkiler, kürler ve bitki kökleri olumsuz yönde etkileyebilir. Bundan dolayı dikkatli olunmalıdır.

Kaynaklar



Kullanıcı Yorumları ve Oyları

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...