Akciğerlerin Temizlenmesi Konusunda Faydalı Olan Detoks Türleri
Akciğerlerin temizlenmesi için evde uygulanacak egzersizli ve beslenmeli uygulamalar organın sağlığı için oldukça faydalı olacaktır. Bu detoks uygulamalarının düzenli kullanılması sağlık için gerekir.
İçindekiler
Akciğer Temizleme Detoksları
Akciğer temizliği konusunda özellikle katran ve toksinlerin ortadan kaldırılmasına, enfeksiyon ve kanser riskinin azalmasına, akciğer kapasitesinin arttırılmasına ve solunum borusunun genel sağlığını iyileştirmesine olanak tanır. Akciğerlerin temizlenmesi özellikle aktif ve pasif olan havaya maruz kalmış alanlarda yaşayan insanlar için gereklidir. Akciğer detoksunun yapılması için aşağıda bulunan adımların takip edilmesi gerekir.
Nefes Alıştırması Egzersizleri
Solunum için yapılacak olan egzersizler akciğerleri temizlemenin en iyi yollarından bir tanesidir. Akciğerlerin detoksunun sağlanması için çeşitli egzersiz türleri vardır. Bunlar; Bu egzersiz ciğerleri iyice temizleyecektir. Bundan dolayı havanın temiz ve taze olduğu sabah saatlerinde yapılması gerekir.
- Ayakta rahat bir pozisyonda durulur. Kollar iki tarafta tutulur ve ayaklar hafifçe birbirinden uzak tutulur.
- Birkaç adet derin nefes alınır ve burundan teneffüs edilir.
- Burundan içeri solumak ve nefes verene kadar ağzınızdan yavaşça teneffüs etmek gerekir. Nefes alışmalarının her gün 2 kez yapılması gerekir. Özellikle solunum için akciğer kapasitesinin artması konusunda oldukça etkilidir.
Uçucu Yağlar İle Solunum
Düzenli bir şekilde (haftada iki veya üç kez) okaliptüs, nane, biberiye veya kekik gibi uçucu yağlarla soluma yapmak gerekmektedir. Bu uygulama toksinlerin ve aşırı mukus akciğerlerden hızlı şekilde temizlenmesine yardımcı olacaktır. Bu tarz teneffüslerde özel bir cihaz satın almaya gerek yoktur. Büyük bir tencere içinde biraz su kaynatılır, birkaç damla doğal uçucu yağ kaynayan suyun içine eklenir. Ardından başa bir havlu alınarak derin derin nefes alınır. Sıcak buharı uçucu yağlar ile solumak hoş ve rahatlatıcıdır. Özellikle soluma ile alakalı olan sorunlarında ortadan kalkmasına destek sağlayacaktır. Buhar uygulaması grip, soğuk algınlığı, bronşit, larenjit ve diğer solunum yolu hastalıklarında kullanılmaktadır.
Beslenme İle Detoks
Beslenme akciğer temizlenmesi konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli detaydır. Sağlıklı bir beslenme bu konuda çok önemlidir. Çünkü vücudun doğal beslenmenin yapılması temizleme mekanizmalarını uyarır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Akciğerin temizlenmesi esnasında daha fazla su, meyve ve sebze tüketilmesi uzmanlar tarafından da önerilir. Özellikle bazı gıdalar akciğerlerin sağlığına katkıda bulunur.
Acı Biber
Arnavut biberi gibi baharatlı gıdalar akciğerlerde bulunan aşırı miktarda mukusunun genel olarak parçalamasına yardımcı olur. Acı biber tüketildiğinde burundan sıvıların geldiğini fark edebilirsiniz.
Karışık Detoks
Malzemeler
- 400 gram doğranmış soğan
- Yarım litre su
- 5 çorba kaşığı doğal bal
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş zerdeçal
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
Hazırlanışı
Orta ateşte üzerine suyu tencere ile ocağın üzerine almak gerekir. Ardından kaynayan suyun içine zerdeçal, zencefil ve soğan eklenir. 10 dakika boyunca bu şekilde kaynatıldıktan sonra süzülür. 5 yemek kaşığı bal süzülen suyun içine eklenir. detoks suyu cam bir kabın içinde alınmalıdır. Oda sıcaklığından soğuduktan sonra buzdolabında saklanması gerekir. Faydalı olan bu su sabahları ve akşamları 2 yemek kaşığı tüketilmelidir.
Tere Karışımı
- 1 demet tere
- 4 su bardağı su
Hazırlanışı
Tüm malzemeler hafif bir sıcak olan suyun içine atılır. Kaynamaya başladığından altı kısılır ve 3 dakika boyunca kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Karışım her yemekten 2 saat önce içilmelidir. Gün içinde hazırlanan tüm karışım bitirilmeli ve ertesi gün yeniden hazırlanmalıdır.
Zencefil
Zencefil akciğerlerin detoksunu sağlayacak güçlü bir araçtır. Limon ile karıştırılan zencefil köklerinden hazırlanan çay solunumu kolaylaştırır ve toksinlerin solunum yollarından uzaklaştırılmasını sağlar. Ayrıca toz zencefil yardımı ile sıcak bir banyo yapmakta mümkündür. Banyo küveti içindeki suyun içine atılacak olan toz zencefilli banyoda en az yirmi dakika sürmelidir. Zencefil banyosu gözenekleri açar ve toksinleri yok etmeye yardımcı olarak terlemeyi tetikler. Banyo içinde zencefilin buharının teneffüs edilmesi doğrudan solunum yollarına gider ve akciğerleri arındırmaya olanak sağlar. Ayrıca zencefil gün içinde çiğ şekile çiğnendiği zaman da akciğerlerin genel sağlığı açısından olumlu etkilerin oluşmasına olanak sağlar. Günde 1 ya da 2 kez kök zencefil çiğnemek gerekir. Acı olan bu baharat çiğnendikten sonra 1 tatlı kaşığı bal tüketilebilir.