Pulmonoloji: Göğüs Hastalıkları

Akciğer Bilgisayarlı Tomografisi Çekimi Fiyatları

Akciğer tomografisi çekim fiyatları çekim yapılacak olan şehre, hastaneye ve kliniğe göre değişiklik göstermektedir. Özel durumu bulunmayan tüm bireylere çekim yapılabilmektedir.

Akciğer Tomografisi Çekimi

Çekimi yapılacak olan hasta inceleme odasına alınarak çekim bölgesindeki görüntüyü etkileyecek metal aksesuarlarının tamamının çıkarılması sağlanır. Hastaya çekim hakkında bilgi verilir ve özel durumu (gebelik vb) yoksa çekimi gerçekleştirilmek üzere hasta hazırlığı tamamlanır. Taranacak bölgeye en uygun pozisyon supin yatırılan hastanın ellerinin baş üzerine alınması ve üst ekstremitenin artefktının engellenmesidir. Taranacak alan, AP skenogram üzerinden belirlenmektedir. Akciğerlerin apekslerinden diyafragmaların bitimine kadar çekim alanına dahil edilir.

Aksiyal planda 8mm kesit kalınlığında çekim gerçekleştirilir. Uygulamaya başlamadan son kez hasta durumu kontrol edilir ve hareketsiz olduğundan emin olunur. Hareketli gelen görüntülerde gerekirse hastalara nefes tutturulur. Hekim istemi üzerine uygulanan bilgisayarlı tomografi görüntülemeleri yaklaşık 5 dakika ile 10 dakika arasında sürmekte ve akciğerler hakkında detaylı bilgi verebilmektedir. Hasta durumuna göre kontrastlı görüntüleme yapılması da mümkündür. Kontrast madde kullanımı (renkli bilgisayarlı tomografi) ile akciğerlerde detaylı inceleme yapılması mümkün olacaktır. Kontrast madde kullanılarak yapılan çekimlerde kontrast maddenin günde yalnız bir defa verilmesine dikkat edilmelidir. Çeşitli sebeplerle görüntüsü elde edilemeyen yada yorumlama yapılamayan kontrastlı çekimin tekrarı aynı gün içerisinde yapılmamalıdır.

Bilgisayarlı tomografide görüntülenemeyen deformasyonlar söz konusu olduğunda PET çekimleri de uygulanabilir. PET, pozitron yayıcı tomografi olduğundan lenf bezlerinden iltihaplanmalara kadar detaylı inceleme sağlayacaktır. Çekim gerçekleştirildikten sonra görüntülerin uzman radyologlar tarafından incelenmesi ve raporlanması beklenmelidir. Görüntülerin bilgisayara aktarılması çekimden hemen sonra gerçekleşse de raporun çıkması yaklaşık bir hafta sürer/ sürebilir. Raporlama ücreti çekim ücretlerine dahil edildiğinden ektra bir ödeme (para) söz konusu değildir. Görüntü raporu hazır olduğunda hastalara en doğru teşhis konulabilecektir.

Akciğer Tomografisi Çekim Amacı

  • Akciğer parankimi incelemeleri
  • Soliter nodül takibi
  • Sarkodioz akciğer tutulumu değerlendirilmesi
  • Çeşitli enfeksiyon oluşumlarının incelenmesi
  • Abse, nodül vb oluşumların tespiti
  • Solunum deformasyonlarının gözlemlenmesi
  • Pnömoni, Astım, Koah şüpheleri
  • Tümoral oluşumların takibi
  • Tüberküloz ve Zatürre şüpheleri
  • Akciğerde vasküler anomali araştırılması

Akciğer Tomografisi Fiyatları

BT yada diğer adıyla CT, incelenmek isten bölgeye gönderilen x ışınlarının bilgisayar yardımıyla kesitler halinde görüntü oluşturmasıdır. Hasta çekim yapılacak gölgeye göre uygun pozisyonda tomografi masasına yatırılır ve manuel hareketlerle gantry’ye yaklaştırılarak cihaz ışını çekim bölgesine yönlendirilir. Çekim sırasında gantry de bulunan dedektörler hastanın çevresinde 360 derece yapacak şekilde hareket ederek hasta görüntülerini bilgisayara gönderir. Elde edilen kesitsel görüntüler üç boyutlu hale dönüştürülebildiği gibi bilgisayar aracılığıyla da gerekli incelemeler yapılabilir.  

Sağlık Kurumu Şehir Fiyat
Algomed Hastanesi Adana – Yüreğir 350 TL
Kocaeli Akademi Hastanesi Kocaeli – Başiskele 300 TL
Sonomed GM İstanbul – Kadıköy 790 TL
LMC Hastanesi Mersin 250 TL
Lider Hastanesi Burdur – Bucak 200 TL
Dermancan Tıp Merkezi Adana – Çukurova 150 TL
Ultramar TGM Ankara – Yenişehir 400 TL
Samar TGM Sakarya – Adapazarı 150 TL
Burtom TGM Bursa – Osmangazi  430 TL
Ada Tıp MErkezi Sakarya – Serdivan 200 TL
Yüzüncü Yıl Hastanesi Ankara – Çankaya 250 TL

Bilgisayarlı tomografisi çekimi hekim istemine göre radyoloji teknikerleri tarafından uygulanmaktadır. Çekim ağrısız olsa da görüntüleme sırasında yüksek dozlarda radyasyon verildiği için hastaların sık sık tomografi çekimine girmeleri uygun değildir. Akut olarak alınan radyasyon bireylere ciddi zararlar vermese de radyasyon alımı kronikleştirilirse ve sık sık tekrarlanırsa çeşitli deformasyonlar meydana gelebilir.Hekim istemine ve inceleme amacına göre çekimler ilaçlı da yapılabilmektedir. İlaçlı çekimlerde çekim bölgesine göre el üzerinden ya da koldan damar yolu açılır ve çekim sırasında hastaya kontrast madde verilir. Kontrast madde verilmesi ile ilgili bölgede parlama meydana gelir böylece daha net görüntü elde edilmiş olur. Kontrastlı çekimler ayırıcı tanı için uygulanabildiği gibi tanı koyma aşamasında da uygulanabilir.

 



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 oy, ortalama: 5,00 puan
Loading...